Srdce z lásky
![Srdce z lásky](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/090618/09/j50327.jpg)
Potřebné ingredience
Těsto: 3 ks vajec, 120 g jemného pískového cukru, 140 g hladké mouky, 2 lžíce másla, 4 lžíce horké vody
Krém: 1 vanilkový pudink v prášku, 400 ml mléka, 3 lžíce pískového cukru
Na ozdobu: cca 300 až 400 g jahod, 1 dortové želé červené
Postup přípravy
Nejdříve si důkladně vymažeme a vysypeme dortovou formu ve tvaru srdce.
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky ušleháme do tuhého sněhu a postupně do něj zašleháme polovinu cukru.
Žloutky s druhou polovinou cukru ušleháme do pěny, do které po nitce přikapáváme horkou vodu a šleháme do zhoustnutí. Do vzniklé hmoty vmícháme rozpuštěné, ale vychladlé máslo, stěrkou lehce zamícháme s tuhým, oslazeným sněhem a nakonec lehce vmícháme mouku.
Vzniklé těsto nalijeme do připravené formě a při 170°C pečeme cca 15 až 20 minut. Korpus necháme vychladnout a vršek vydlabeme.
Z mléka, cukru a pudinku si uvaříme klasický pudink (jen je v něm méně mléka než na dezert) a necháme také vychladnout.
Pudinkem naplníme srdce, poklademe jahodami a přelijeme dortovým želé, které je nejlépe připravit dle návodu na sáčku.
Dort dáme ztuhnout do lednice a před podáním zdobíme šlehačkou. Chutná výborně, jen se musí péct opravdu s láskou :-)
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky ušleháme do tuhého sněhu a postupně do něj zašleháme polovinu cukru.
Žloutky s druhou polovinou cukru ušleháme do pěny, do které po nitce přikapáváme horkou vodu a šleháme do zhoustnutí. Do vzniklé hmoty vmícháme rozpuštěné, ale vychladlé máslo, stěrkou lehce zamícháme s tuhým, oslazeným sněhem a nakonec lehce vmícháme mouku.
Vzniklé těsto nalijeme do připravené formě a při 170°C pečeme cca 15 až 20 minut. Korpus necháme vychladnout a vršek vydlabeme.
Z mléka, cukru a pudinku si uvaříme klasický pudink (jen je v něm méně mléka než na dezert) a necháme také vychladnout.
Pudinkem naplníme srdce, poklademe jahodami a přelijeme dortovým želé, které je nejlépe připravit dle návodu na sáčku.
Dort dáme ztuhnout do lednice a před podáním zdobíme šlehačkou. Chutná výborně, jen se musí péct opravdu s láskou :-)
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090618/09/k64403.jpg)
Příprava na pečení
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090618/09/k64404.jpg)
Příprava těsta
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090618/09/k64405.jpg)
Hotové těsto před nalitím do formy
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090618/09/k64406.jpg)
Těsto ve formě
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090618/09/k64407.jpg)
Upečené srdce
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090618/09/k64408.jpg)
Vydlabaný povrch
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090618/09/k64409.jpg)
Naplněno pudinkem
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090618/09/k64410.jpg)
Pokladeno jahodami
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090618/09/k64411.jpg)
Přelito želatinou
![](http://img-new.mimibazar.cz/s/bc/9/090618/09/k64412.jpg)
Na svátečním stole
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090606/12/b225012-1244285745.jpg)
marbrix
(upraveno)
18. 6. 2009, 19:36
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![|:o)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/11.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/090312/14/b90088-1236863018.jpg)
Ilonáček
(upraveno)
18. 6. 2009, 11:25
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
Zrušený účet
(upraveno)
18. 6. 2009, 9:37
Mňam, hned bych si kousek dala - co kousek, veliký kus
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)
![(clamp)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/61.gif)