(recept
si oblíbilo 41 návštěvníků)
Segedin

Potřebné ingredience
Vepřové maso /já měla kýtu/, cibule, 1x kysané zelí, 1x sladké zelí, sladká paprika, sůl, pepř, hladká mouka, smetana.
Postup přípravy
Opíct cibulku, maso na kostičky nechat zatáhnout, osolit, opepřit, posypat paprikou a zalít vodou. Přidat celé sladké zelí, kupuju ve sklince a polovinu kysaného z pytlíku. Vaříme do změknutí masa.Pak zahustíme moukou se smetanou a nakonec dáme zbytek zelí. Podáváme s knedlíkem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
xenie48
(upraveno)
26. 3. 2017, 16:02
Dělám jen z plecka nebo libového bůčku asi 3/4 kg, kýta je moc suchá. Do zlatova na troše sádla spěnim 2 cibule, přidám na kostky nakrájené maso, nechám zatáhnout, osolím, opepřím a dám sladkou papriku a trochu vody nebo vývaru. Dusím do poloměkka a přidám kyselé zelí z pytlíku asi 1 kg. Když je vše měkké tak do toho dám sladkou smetanu. Zjemní kyselou chuť a zahustí. Dělám bez mouky. Podávám s knedlíkem nebo i s chlebem
nahlásit
Jaja83
(upraveno)
17. 6. 2012, 13:11
Děkuji za recept, dnes jsem ho dělala poprvé v životě a povedl se!!
Výborný!!





nahlásit

kalerat
(upraveno)
20. 9. 2009, 12:01
Dnes jsem dělala, výborné

nahlásit

Zmolda
(upraveno)
20. 9. 2009, 20:15
@kalerat
Děkuji, jsem ráda, že chutnal




nahlásit