(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
Kynutý litý koláč - hrníčkový, rychlý

Potřebné ingredience
2 a 1/2 hrníčku ( 250 ml) polohrubé mouky, 1 a 1/4 hr mléka, 6 lžic rozpuštěné hery nebo másla, 1/2 kostičky droždí, sůl, 3 lžíce cukru, 2 žloutky, drobenka ( 1 hrníček hrubé mouky, 1/2 hr. cukru, asi 4 lžíce másla
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme rozdrobené droždí, rozpuštěný tuk a postupně mléko a mouku a vypracujeme řídké těsto, které necháme asi hod. vykynout. Můžeme míchat šlehačem, nebo ručně. Po vykynutí nalejeme na vyšší plech, těsto roztáhneme rukama potřenýma olejem, poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě. Pokud chcete nižší koláč, rozetřete na velký plech, pokud budete dělat na vyšší plech, ovocem nešetřete, nepropadne. Je to rychlé a odpadá matlání a válení těsta.

...

vykynuté těsto

...

,,,

s rebarborou, tvarohem a jahodama
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

usmev
(upraveno)
2. 8. 2010, 22:10
dnes jsem upekla s rybízem a jablky , koláč je jednoduchý výborný , ani jsem nešlehala máslo s cukrem




nahlásit

fojaa
(upraveno)
17. 7. 2009, 22:39
Tak toto bude zítra buchtička ke kafíčku...s červeným rybízem...



nahlásit

Ilík
(upraveno)
23. 6. 2009, 22:06
Tak už dvakrát jsem tento koláč dělala a je super
. S jahodama i borůvkama
.


nahlásit

maxis
(upraveno)
2. 7. 2009, 14:49
@Ilík
Ilono, jsem ráda že chutnal

nahlásit
Vojtula
(upraveno)
16. 6. 2009, 8:53
hmmmm, tak ten bych si dala
určitě vyzkouším




nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
15. 6. 2009, 20:47






nahlásit