(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Meduňkový sirup
Potřebné ingredience
20 stonků meduňky- samože i s listy
1,5 litru převařené vychladlé vody ( POZOR- nedávat do horké, ztmavl by!!)
1,5 kg cukru,
šťáva ze 2 citrónů nebo pomerančů,
1 lžička kyseliny citronové,
1 konzervační přípravek dle množství uvedeného na sáčku
Postup přípravy
Nejdřív si převaříme vodu a nechame vychladit. Pak namočíme meduňku na 24 hod. Trochu ji polámeme, ať pustí více.
Druhý den zcedit, přidat 1,5 kg cukru, šťávu z dvou citronů nebo pomerančů, 1 lžičku kyseliny citronové a konzervační přípravek ( já dala 1 Oetker)
Zahřát k bodu varu (nevařit) a horké plnit do lahví a hned zašpuntovat.
Je výborný do zeleného čaje i do obyč. vody s kostkou ledu a snítkou máty...
Druhý den zcedit, přidat 1,5 kg cukru, šťávu z dvou citronů nebo pomerančů, 1 lžičku kyseliny citronové a konzervační přípravek ( já dala 1 Oetker)
Zahřát k bodu varu (nevařit) a horké plnit do lahví a hned zašpuntovat.
Je výborný do zeleného čaje i do obyč. vody s kostkou ledu a snítkou máty...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
15. 6. 2009, 20:52
Danuška V.
(upraveno)
16. 6. 2009, 5:08
@Ilonáček
Ilonko díky . Koukala jsem na Vaše dorty ty teda jsou ... Krásný den
Ilonáček
(upraveno)
16. 6. 2009, 14:49
@Danuška V.
děkuji