Vynikající rychlý rebarborový koláč
Potřebné ingredience
Rebarbora, polohrubá mouka, máslo, cukr krupice, 2 vejce, mléko, prášek do pečiva.
Postup přípravy
2) Připravím si žmolenku - 1/3-1/2 másla + polohrubá mouka + cukr krupice
3) Těsto:
Mixérem zpěním 15 Dg cukru krupice, 2 celá vejce, přidám 10 Dg hodně měkkého másla, pak přidám 1 hrneček vlažného mléka asi 1/4 litru, 25-30 Dg polohrubé mouky a 1 prášek do pečiva, to všechno smíchám. Mouku s práškem do pečiva přidávám nakonec.
Detailní popis a způsob pečení najdete u mého foto postupu.
Rebarbora - jak vypadá
Rebarboru oloupeme, slupka by byla tvrdá.
Oloupanou rebarboru nakrájíme asi na 1cm široká kolečka.
Připravíme si žmolenku - asi 1/3 - 1/2 másla, polohrubá mouka a cukr krupice, obojího stejně, napíšu odhadem 6 lžic, ale to musíte dosypat jak budete potřebovat, dávám to od oka.
Když máme připravenou rebarboru i žmolenku, začneme chystat těsto.
Těsto nalijeme na pekáč, který jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Na těsto rozhážeme rebarboru. Už jsem zkoušela dělat koláč i na plechu, je to taky dobré, je to nižší, ale řekla bych, že s vyšším těstem z pekáče je lepší.
Ještě posypeme žmolenkou a dáme do předehřáté trouby. Prvních 15min peču na 200 stupňů a pak ještě asi tak 20-30min na 150-180 stupňů.
Hotovo. Je výborný, daleko lepší než na kynutém těstě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé