(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Bublanina s mandlemi
Potřebné ingredience
150 g másla - změklého, 4 vejce, 150 g krupicového cukru, půl sáčku vanilkového cukru, najemno nastrouhaná kůra z poloviny pomeranče, 150 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, cca půl kila jahod - samozřejmě omytých, větší překrojené a 3 hrsti mandlových lupínků
Postup přípravy
Něco se vyzkoušet může, tohle se vyzkoušet musí :) Nadýchaná záležitost, které se nedá odolat. Receptík vyzkoušen z magazínu Albert.
1. Trobu předehřejte na 180 stupňů, pekáček o velikosti cca 30*20 cm vymažte máslem a vysypte strouhankou, popřípadě vyložit pečícím papírem. Oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Změklé máslo utřete s oběma cukry, postupně přidávejte žloutky a pomerančovou kůru. Opatrně vmíchejte ušlehaný sníh, přidejte mouku prosátou s práškem do pečiva.
2. Těsto přendejte do pekáčku, zasypejte polovinou ovoce ( může být předem obaleno v hladké mouce, aby neklesalo.) a polovinou mandlí. Po cca deseti minutách pečení přidejte zbylé ovoce. Pečte zhruba 30 minut, krátce před vytažením posypte zbývajícími mandlemi. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.
1. Trobu předehřejte na 180 stupňů, pekáček o velikosti cca 30*20 cm vymažte máslem a vysypte strouhankou, popřípadě vyložit pečícím papírem. Oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Změklé máslo utřete s oběma cukry, postupně přidávejte žloutky a pomerančovou kůru. Opatrně vmíchejte ušlehaný sníh, přidejte mouku prosátou s práškem do pečiva.
2. Těsto přendejte do pekáčku, zasypejte polovinou ovoce ( může být předem obaleno v hladké mouce, aby neklesalo.) a polovinou mandlí. Po cca deseti minutách pečení přidejte zbylé ovoce. Pečte zhruba 30 minut, krátce před vytažením posypte zbývajícími mandlemi. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
15. 6. 2009, 21:23
nahlásit
pimpulka
(upraveno)
16. 6. 2009, 13:01
@Ilonáček
nahlásit