(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Karbenátky ze sojové šunky
Potřebné ingredience
1 balení sojové šunky
cibule, česnek, pepř, majoránka
strouhanka na zahuštění
masožravci si přidají uzeninu
Postup přípravy
Sojovou šunku si uvaříme podle návodu na krabici. Zcedíme, vymačkáme přebytečnou vodu a necháme prochladnout. Pak pomeleme na masovém strojku společně s cibulí, česnekem, mírně osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Zahustíme podle potřeby strouhankou, můžeme přidat pomletou uzeninu a tvoříme karbenátky, které smažíme ve vyšší vrstvě tuku. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, na studeno s chlebem a zeleninou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vlasta33
(upraveno)
18. 9. 2009, 7:26
danusa01
(upraveno)
14. 6. 2009, 18:24
Miluju sojové maso,jen doma to nikdo nechce )Já ještě přidávám strouhaný sýr.
Pajina69
(upraveno)
14. 6. 2009, 22:36
@danusa01
dobrý nápad, vyzkouším. Když jsem tohle jídlo dělala poprvé, neřekla jsem pro jistotu, co že to jsou za karbenátky. Manželovi samozřejmě chutnalo.......tak jsem šla s pravdou ven a nestačil se divit! Věřím tomu, že kdyby věděl dopředu, že je to sojové maso, nejedl by to. Všichni jsou stejní! Ono ale když se tam pomele ta uzenina, nejde poznat opravdu rozdíl mezi " masovými " karenátky. Ať žije soja