Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Karbenátky ze sojové šunky

0.0
Karbenátky ze sojové šunky

Potřebné ingredience

1 balení sojové šunky
cibule, česnek, pepř, majoránka
strouhanka na zahuštění
masožravci si přidají uzeninu

Postup přípravy

Sojovou šunku si uvaříme podle návodu na krabici. Zcedíme, vymačkáme přebytečnou vodu a necháme prochladnout. Pak pomeleme na masovém strojku společně s cibulí, česnekem, mírně osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Zahustíme podle potřeby strouhankou, můžeme přidat pomletou uzeninu a tvoříme karbenátky, které smažíme ve vyšší vrstvě tuku. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, na studeno s chlebem a zeleninou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vlasta33 18. 9. 2009, 7:26
(Y) (Y) |:o) (Y) (Y) (Y) (Y)
danusa01 14. 6. 2009, 18:24
Miluju sojové maso,jen doma to nikdo nechce :-))Já ještě přidávám strouhaný sýr.
Pajina69 14. 6. 2009, 22:36
@danusa01 (clamp) dobrý nápad, vyzkouším. Když jsem tohle jídlo dělala poprvé, neřekla jsem pro jistotu, co že to jsou za karbenátky. Manželovi samozřejmě chutnalo.......tak jsem šla s pravdou ven a nestačil se divit! Věřím tomu, že kdyby věděl dopředu, že je to sojové maso, nejedl by to. ^o) Všichni jsou stejní! Ono ale když se tam pomele ta uzenina, nejde poznat opravdu rozdíl mezi " masovými " karenátky. Ať žije soja :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie