(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Dušené " hospodské " zelí
Potřebné ingredience
1/2 střední hlávky bílého zelí
mouka a tuk na jíšku
sůl, cukr,kmín, Maggi polévkové dochucovadlo
Postup přípravy
Zelí si nakrouháme na drobno, podlejeme mírně vodou, přidáme trošku kmínu a do měkka dusíme. V zelí musí zůstat tekutina. Na tuku si osmahneme mouku, nezaléváme vodou, ale hned ji vmícháme do zelí, dochutíme solí, cukrem a hlavně maggi. Výsledná chuť má být sladko-slaná, s příchutí maggi. Zelí chvilku provaříme a podáváme s brambory a opečenou uzeninou nebo pečeným masem a knedlíky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé