Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

PIZZA

0.0
PIZZA

Potřebné ingredience

Pizza v sáčku, kečup, rajčata, jakékoliv salámy, pokud chcete - osmažená cibulka s česnekem a tuňákem v oleji anebo také osmažená cibulka s česnekem a žampióny z konzervy či osmažená cibulka s pórkem, vejce natvrdo, červená paprika, nastrouhaný tvrdý sýr, koření na pizzu a sůl.......
Pokud nemáte pizzu v sáčku, tak si to můžete vyrobit sami buďto :
1 TĚSTO na pizzu :
200g hladké mouky, 10g droždí nebo lžička sušeného droždí, 150 ml vlažné vody, 1/2 lžičky moučkového cukru, 1/2 lžičky soli, 50g másla(není nutné).......
2 TĚSTO na pizzu :
250g hladké mouky, 20g droždí,125 ml vody, 1 lžíce oleje, sůl, špetka cukru.......
3 TĚSTO na pizzu :
270g hladké mouky, 20g droždí, 60 ml mléka, 50g másla, 1 žloutek, sůl.............
4 TĚSTO na pizzu BEZ KYNUTÍ : 500g hladké mouky, 1 vejce, 1-2 lžíce koření na pizzu, postupně přidávat mléko nebo voda, sůl.

Postup přípravy

Těsto na pizzu uděláme podle návodu na sáčku anebo podle vlastní výroby :
Do vlažné vody přidáme cukr a droždí. Necháme asi 10 minut na teplém místě vzejít. Kvásek přidáme do mísy s přesátou moukou, solí a máslem. Vypracujeme vláčné těsto, které na vále ještě vypracováváme tak dlouho až je hladké, pružné a nelepí se. Přikryjeme v míse fólií nebo utěrkou a necháme kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Chceme-li, aby těsto kynulo pomalu, necháme kynout v ledničce - i přes noc. Vykynuté těsto znovu rukou propracujeme a rozválíme do požadovaného tvaru či podle velikosti plechu. Rozvalené ho položíme na pečící papír na plech, potřeme kečupem, posolíme a posypeme kořením na pizzu, přidáme salámy, nakrájená rajčata na kolečka, pokrájenou červenou papriku. Pokud chceme bohatou pizzu, přidáme vejce natvrdo a tuňáka nebo žampiony osmažené na cibulce s česnekem či osmaženou cibulku s pórkem nakrájeným na kolečka anebo pokrájenou cuketu na plátky s česnekem. Vše zasypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 - 200 stupňů podle velikosti pizzy 10-20 minut. Pizza je upečená, až se sýr rozpustí a těsto mírně zrůžoví (pozor, aby sýr příliš nezhnědl, neboť by zhořkl). Z této dávky těsta uděláme jednu velkou nebo 2 malé pizzy o průměru 25 cm.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie