(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Třešňová žemlovka
Potřebné ingredience
9 žemlí, 750 ml mléka, 80 g másla, 2 žloutky, 60 g cukru, 50 g rozinek, 50 g oříšků, 3 bílky na sníh, 750 g třešní, 1 vanilkový cukr, 30 g tuku na vymazání
Postup přípravy
Žemle nebo rohlíky nakrájíme na plátky, polijeme teplým mlékem a necháme máčet. Zvlášť si umícháme máslo, cukr a žloutky. Do umíchaného přidáme máčené žemle, rozinky, oříšky a nakonec tuhý sníh z bílků. Pekáčekl vymažeme tukem, polovinu hmoty rozetřeme, poklademe třešněmi, posypeme vanilkovým cukrem a na ně rozetřeme druhý díl hmoty. Zvolna pečeme do zlatova.
celý pekáček
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
KatkaS.
(upraveno)
12. 6. 2009, 12:31
Ráďo, žemlovku milujem, ale třešňová to by mě nenapadlo. Určitě vyzkoušíme určitě to bude mňamka
*poule*
(upraveno)
12. 6. 2009, 15:25
@KatkaS.
Kačí a co teprve meruňková!!! Po té by jsme se Je dobrounká, i když pracná - hlavně to odpeckovávání třešní....... Ale já už týden nedělám nic jiného