Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Moravské koláče.

0.0
Moravské koláče.

Potřebné ingredience

těsto
kostka droždí
60 g krystalového cukru
250 ml mléka
200 ml oleje
1 zakysaná smetana
4 žloutky
1/2 kg hladké mouky
špetka soli

Postup přípravy

Droždí rozmícháme s cukrem, zalijeme vlažným mlékem a necháme vyběhnout kvásek.

Potom ke kvásku přidáme ostatní ingredience a mísíme tak dlouho, až získáme hladké těsto, které se nelepí. Posypeme lehce moukou, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout alespoň jednu hodinu. Během kynutí těsto jednou až dvakrát promísíme.

Když je těsto vykynuté, rozdělíme ho na šest stejných dílů, ze kterých vytvoříme koláče, na jejichž střed poklademe tvarohovou náplň, těsto zabalíme, zlehka rozmáčkneme opět do tvaru kulatého koláče, konečky prstů vytvarujeme okraje a střed potřeme povidly a posypeme žmolenkou.

Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

tvarohová náplň
1/2 kg měkkého tvarohu
2 vanilkové cukry
60 g moučkového cukru
2 žloutky
125 g másla
citronová kůra
hrst rozinek

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mazlíci 18. 6. 2009, 9:03
Už jsem je také pekla a jsou úžasné, nadýchané a nahoru dávám čerstvé ovoce. Dobrota. (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o)
Ilonáček 11. 6. 2009, 22:16
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie