Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Další naše polívčička husťoška s bylinkovým kapáním :o)))

0.0
Další naše polívčička husťoška s bylinkovým kapáním :o)))

Potřebné ingredience

Zeleninu, co dům dal, tj. co právě zbývá v lednici :o))) cibulku, porek, celer, petržel, mrkev, kousek česneku, květák, kapusta, brokolice, brambora,... i mraženou, ale já mám radši čerstvou, trochu másla na osmažení zeleninky, vajíčko, polohrubá mouka, polévkové koření /dávám VEGI VEGI - je bez glutamátu/, kmín, a koření do kapání - jaké máte rádi - majoránka, bazalka, oregano,.... , petrželka.

Postup přípravy

Další jednoduchá polívčička, kterou děláme a má úspěch i u taťky. Dávám hooodně zeleniny, aby byla hodně vydatná a hustá.
Na máslíčku si orestuji cibulku, trošku česneku na plátky, mrkvičku, petržel, celer /prostě kořenovou zeleninu, krájím na plátky, nebo strouhám na hrubo/. Až je zlatá, zaliju vodou, přidám kmín, VEGI VEGI, a pak další zeleninu jako brokolici, květák, bramboru, kapustu,.... a vařím do měkka. Až je zelenina měkká, udělám si klasika kapáníčko z vajíčka a polohrubé mouky - dávám polohrubou, protože je pak kapání jemné. Do kapání přidám ještě koření dle nálady a chuti :o))) Majoránka se hodí nejvíc. Trošku osolím. Nakonec kapání vyliju do polévky, chvíli povařím, posypu čerstvou petrželkou či šnitlíkem a papáme :o)))

A tady názorná ukázka správné konzumace této polívčičky :o))) Před....

... a po konzumaci :o)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Myšule 20. 10. 2007, 12:47
tu znám,to děláme taky,moooc dobrá (Y)jenom jí nevím proč říkáme falešná hovězí *-) (smich)
jad 30. 7. 2007, 8:59
Hledám, co udělám malému k obědu a Vaše husťoška vypadá super. (Y) (Y) Jdu na ní |:o) To kapaní lijete rovnou do polévky nebo přes něco? *-)
jad 30. 7. 2007, 13:08
@jad polévka byla výborná |:o) |:o) |:o)
Ďoubák 26. 7. 2007, 14:57
Ahoj teď jsem jí dělala je dobrá ale příště bych nedala to oregáno je to dost aromatycký (L)
hanyhany 27. 7. 2007, 19:13
@Ďoubák Díky za názor - když jí dělám pro Vandi, samo s kořením šetřím!!! Pro sebe ne, já to miluju! (Y) Ale jsem ráda za vyzkoušení!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie