Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Tvarohové smetanové řezy s ovocem

0.0
Tvarohové smetanové řezy s ovocem

Potřebné ingredience

Těsto:
100 g hladké mouky, 50 g Solamylu, 1 KL prášku do pečiva, 3 vejce, 3 PL horké vody, 150 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr.

Náplň:
1 malá konzerva mandarinkového kompotu, 50 ml šťávy z kompotu, 2 PL citronové šťávy, 1 želatina v plátcích Dr. Oetker, 500 g měkkého tvarohu, 150 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, 200 ml smetany ke šlehání.

Na posypání:
moučkový cukr

Postup přípravy

Toto je recept na 1 korpus, my ale potřebuje 2 korpusy.

V misce promícháme mouku, solamyl a kypřící prášek. V druhé míse našleháme šlehačem do pěny vejce, vodu, cukr a vanilkový cukr. Za stálého šlehání na 1. stupni šlehače zapracujeme do pěny připravenou mouku.
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. V horkovzdušné troubě peču při 180 stupních, v elektrické při 200 stupních. Pečeme asi 10 - 15 minut.

Upečeme si jeden korpus a necháme vychladnout, na něj natřeme náplň, poté přiklopíme druhým korpusem.

Náplň - želatinu namočíme do mandarinkové a citronové šťávy asi na 10 minut. Tvaroh, cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru rozmícháme. Želatinu i s tekutinou na mírném ohni rozpustíme. Vmícháme asi 2 PL tvarohové hmoty a smícháme se zbylým tvarohem. Smetanu ušleháme šlehačem dotuha a ve dvou fázích zapracujeme do tvarohu. Mandarinky nakrájíme na kousky a zlehka vmícháme do náplně.
Náplň dáme do lednice a za občasného mícháme necháme asi 1h vychladit. Jakmile začne tuhnout, potíráme ji na připravený korpus. Poté přiložíme druhý korpus a necháme asi 3 - 4 hodiny zchladit v lednici.
Moučník pocukrujeme.

Moučník je celkem pracný, ale mňamózní.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie