(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Jahodový kompot

Potřebné ingredience
jahody, cukr
Postup přípravy
Na 1 kg jahod dáme 25 dkg cukru /já dávala moučku/. Večer promícháme jahody s cukrem, přes noc krásně pustí šťávu.Měla jsem je v hrnci normálně na lince. Ráno plníme do sklenic i se šťávou. Po zavaření otočíme dnem vzhůru.Na fotu je množství ze 4 kg jahod. Jsou úplně jako z konzervy.

takhle pustí šťávu...

už zavařené.../ty tři skleničky mě nechytly,byly špatný víčka/
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Nadys
(upraveno)
16. 6. 2016, 18:58

nahlásit

JanaHovor
(upraveno)
23. 6. 2010, 19:37
Tak já loni zavařila páru skleniček a poslední jsme jedli teprv minulý měsíc a nebyl problém
ale je pravda, že jsem pro sichr dala špetku konzervantu
Ale vydržely a chutnaly fantasticky - líp jak ty kupované



nahlásit
nensy1
(upraveno)
16. 6. 2009, 19:02
lucko a když nemám horkovzdušnou myslíte že to v elektrický jde taky

nahlásit

žingi
(upraveno)
17. 6. 2009, 7:33
@nensy1
taky nevím,ale my ještě vše zavuřujeme v zavař.hrnci,jahody pustí moc šťávy a jak vypadá sklenice plná tak nakonec je jahod jen třetinka a rády se kazí,jak už tu paní níže psala
Jahody dávám do rolády,dělám marmelády a promixuju s cukrem a dám zmrazit na dřeň,ale kompoty né






nahlásit

Zmolda
(upraveno)
17. 6. 2009, 7:29
@nensy1
Ivi tak to nevím
, Zkuste se zeptat v diskusích.

nahlásit

kudlajda
(upraveno)
11. 6. 2009, 19:58
Ráno jsem otrhala jahody,zasypala cukrem,ale zdá se mi ,že je té štˇávy málo.Naplnila jsem sklenice po okraj,ale té ˇštˇávy mám tak do plůl sklenky,nevadí to ,nebo ještě čekat jestli jahody nepustí více ,nebo se zavařují jen takhle polovičaté a během zavařování ještě pustí štˇávu?.Tak nevím ,poraďte.Děkuji Eva
nahlásit

Zmolda
(upraveno)
15. 6. 2009, 18:39
@kudlajda
Evi asi už je pozdě, ale půl sklenice šťávy stačí. Doufám, že se vám povedly???
nahlásit

Kafinda
(upraveno)
11. 6. 2009, 16:58
Luckoa dáváte tam něco proti plísni?Mě se v minulosti stalo,že mi kompoty skvasili,tak se chci zeptat jestli to máte odskoušeno.Díky Venda.

nahlásit

Zmolda
(upraveno)
11. 6. 2009, 18:05
@Kafinda
Nic jinýho tam nedávám, jen ten cukr. U nás se kompoty jí závratnou rychlostí. Já třeba nezavařuju broskve, ty vždycky skvasily.
nahlásit

žingi
(upraveno)
11. 6. 2009, 12:51




nahlásit

Zmolda
(upraveno)
11. 6. 2009, 14:27
@žingi
Vy už máte meruňky
???

nahlásit

žingi
(upraveno)
11. 6. 2009, 14:31
@Zmolda
jj
sice z Itálie,ale líbí se mi,že jsou velké a né ty prcky z jižní Moravy.Byly za 21,80kč vzala jsem trochu na jídlo a dopoledne jsem se rozmyslela,že i zavařím.Loni jsem nechytla,tak raději hned




nahlásit

Bakulča
(upraveno)
11. 6. 2009, 7:38

nahlásit

Zmolda
(upraveno)
11. 6. 2009, 12:49
@Bakulča
Hani, zavařuji v horkovzdušné troubě. Nechám troubu nahřát na 200 stupňů, pak tam dám sklinky a stáhnu na 80 a jak jdou bublinky, tak nechám 15 minut a potom otočím dnem vzhůru. Je to jednoduchý
.

nahlásit
marhulda
(upraveno)
11. 6. 2009, 14:33
@Zmolda
Luci, a na plech dáte vodu, nebo utěrku, nebo jen sklenice?
nahlásit
marhulda
(upraveno)
15. 6. 2009, 7:39
@marhulda
Zkusím to, děkuji
.

nahlásit

Zmolda
(upraveno)
11. 6. 2009, 18:07
@marhulda
Na plech dávám plínku, pak sklenice a zaliji teplou vodou z konvice.
nahlásit

kvítečko
(upraveno)
10. 6. 2009, 22:41
Máte třeba vyhřáte sklenice?
nahlásit

Zmolda
(upraveno)
11. 6. 2009, 18:07
@kvítečko
Sklenice nevyhřívám, normálně tam dám jahody a je

nahlásit