(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Bublanina - rychlovka
Potřebné ingredience
4 vejce, 16 dkg jemného pískového cukru, 12 dkg polohrubé mouky a třešně dle libosti.
Postup přípravy
Do jedné mísy dáme 2 celá vejce, 2 žloutky, cukr a mouku. Do druhé rozklepneme 2 bílky. Nejprve z bílků vyšleháme tuhý sníh a stejnými metlami bez mytí vyšleháme v druhé míse všechny ingredience do pěny.
Stěrkou do vyšlehané pěny lehce vmícháme tuhý sníh.
Mezitím jsme si předehřáli troubu na cca 170°C a vymazali a vysypali plech, nebo použili jedlý olej ve spreji.
Připravené těsto rozetřeme na připravený plech, poklademe třešněmi a dáme péci. Bublanina je rychle hotová.
Na talíři ji ještě můžeme poprášit moučkovým cukrem, kdo má rád sladší moučníky.
Stěrkou do vyšlehané pěny lehce vmícháme tuhý sníh.
Mezitím jsme si předehřáli troubu na cca 170°C a vymazali a vysypali plech, nebo použili jedlý olej ve spreji.
Připravené těsto rozetřeme na připravený plech, poklademe třešněmi a dáme péci. Bublanina je rychle hotová.
Na talíři ji ještě můžeme poprášit moučkovým cukrem, kdo má rád sladší moučníky.
Ihned po vyjmutí z trouby.
Jen se zakousnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
babu05
(upraveno)
20. 6. 2009, 16:59
Super neznám nic lepšího než jednoduchou a hlavně rychlou buchtu dnes jsem upekla a ani nestihla vychladnout a je pryč akorát jsem použila na půlku třešně a na půlku jahody děcka jsou líní plivat pecky určitě budu péct často hezké dny Slávka
yvonne_Silber
(upraveno)
17. 6. 2009, 14:22
Výborná piškotová buchtička
JindraF.
(upraveno)
12. 6. 2009, 20:59
Nechybí vám v receptu nějaká tekutina??? Přijde mi, že vyšlehat 2 vajíčka s tolik mouky a cukru do pěny prostě nejde
Konvalinka72
(upraveno)
15. 6. 2009, 8:19
@JindraF.
Dobrý den, nechybí . Opravdu je to jen takhle. Ale šleháte dvě celá vejce a dva žloutky. Dnes ji budeme dělat znovu, dostala jsem další kýbl třešní. Bublanina je rychle hotová a skvěle chutná. Hodně štěstí. J.
JindraF.
(upraveno)
25. 6. 2009, 17:36
@Konvalinka72
Tak jsem neodolal jak je jednoduchá a vyzkoušel Je opravdu vynikající Díky