(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Bezlepkové mufínky s jahodami
Potřebné ingredience
200g Jizerky,
150g cukru krystal,
2 vejce,
60ml mléka (4 pol.lžíce),
60ml oleje
1/2 vanilkového cukru,
1/2 kypřícího prášku.
Postup přípravy
Cukr s vejci ušleháme do pěny, přidáme vanilkový cukr, kypřící prášek, mléko, olej a Jizerku. Vše důkladně promícháme a vlijeme do forem na mufínky. Pro variantu s želé naplnit mufínky jen trošku! Musí po upečení zůstat místo na jahody a želatinu. Pro variantu bez želatiny ozdobíme kousky jahod a dáme péct.
V předehřáté troubě pečeme při 180 stupních až se těsto nelepí na špejli.
Variantu bez želé necháme vychladnout a pocukrujeme.
Pokud děláme želé tak ozdobíme ještě ve formě jahodama a polijeme želatinou, kterou uděláme dle návodu na sáčku. Poroz, mufínky už musí být vychlazené a želatina musí trošku tuhnout, jinak se nám to vlije do těsta. Hotové necháme pořádně ztuhnout ( např. v lednici)
V předehřáté troubě pečeme při 180 stupních až se těsto nelepí na špejli.
Variantu bez želé necháme vychladnout a pocukrujeme.
Pokud děláme želé tak ozdobíme ještě ve formě jahodama a polijeme želatinou, kterou uděláme dle návodu na sáčku. Poroz, mufínky už musí být vychlazené a želatina musí trošku tuhnout, jinak se nám to vlije do těsta. Hotové necháme pořádně ztuhnout ( např. v lednici)
verze s želé - upečeme jen čisté těsto
po vychladnutí dáme čerstvé jahody
a nakonec polijeme želatinou a dáme vychladit. Hotovo.
verze bez želé - před pečením položíme jahody
hotovo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ivisek 6
(upraveno)
10. 6. 2009, 21:54
Chtěla bych se zeptat -jak to těsto tam lijete,že to máte okolo tak čisté? A kolik těsta dáváte do formy?
3boys
(upraveno)
15. 6. 2009, 17:47
@Ivisek 6
Těsto tam dávám polévkovou lžící a dávám ho jen trošku - asi jednu lžíci, ať je to asi jen tak ve čtvrtině formy. Ono hodně vyskočí. Ale já mám nízkou formu.