(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Hovězí pečeně na česneku

Potřebné ingredience
Hovězí váleček, cibule, špek, olej, kmín, česnek ( kolik kdo má rád ), masox, hladká mouka
Postup přípravy
Maso prošpikuju špekem a ve velkém pekáči na oleji spěním cibulku se špekem. Dám do pekáče maso a nechám zatáhnout ze všech stran, přidám česnek nakrájený na kolečka a kmín a chvilku orestuju. Podleju vodou a přidám kostku masoxu, nechám projít varem a přiklopím víkem a dám do vyhřáte trouby. Tam to nechám tak hodinu a během té doby několikrát maso otočím.
Já si to připravuju den dopředu. Nechám naložené maso v troubě vystydnout a druhý den tak hodinku před obědem zapnu na 150 stupňů a nechám prohřát. Vyvar naberu do kastrůlku a nechám projít varem na sporáku, vše pak rozmixuju a propasíruju přes cedník a zahustím moukou. Maso nakrájím ostrým nožem, protože je měkké a podávám s bramborem nebo knedlíkem. A protože moji kluci jsou knedlíkoví tak opět foto s knedlíkem.
Já si to připravuju den dopředu. Nechám naložené maso v troubě vystydnout a druhý den tak hodinku před obědem zapnu na 150 stupňů a nechám prohřát. Vyvar naberu do kastrůlku a nechám projít varem na sporáku, vše pak rozmixuju a propasíruju přes cedník a zahustím moukou. Maso nakrájím ostrým nožem, protože je měkké a podávám s bramborem nebo knedlíkem. A protože moji kluci jsou knedlíkoví tak opět foto s knedlíkem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
19. 1. 2015, 13:22

nahlásit

petrulka
(upraveno)
3. 5. 2007, 11:02
Tuhle mňaminu dělám taky, jen z většího kusu roštěné, ten pořádně potřu silnější vrstvou česneku,pepře a soli (pro děti se dá jen vnitřek masa bez kůrky). Peču na másle,cibuli a česneku, bez masoxu. Baštíme to s bramborovým knedlíkem,špenátem a jen přelité šťávou z pečeně

nahlásit

bubík4
(upraveno)
3. 5. 2007, 11:04
@petrulka
My to děláme takhle http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=1229&user=13130 taky to milujeme s br. knedlíkem a se špenátem, je to dobrůtka

nahlásit

petrulka
(upraveno)
3. 5. 2007, 11:07
@bubík4
Skoro stejně
akorát je to potom hodně na hlídání, jak se to málo podlívá, ale o to je to pak lepší, pikantní...asi to zítra udělám




nahlásit

bubík4
(upraveno)
3. 5. 2007, 11:10
@petrulka
Jo je to dobrůtka. Taky už jsme to dlouho neměli

nahlásit

Jitule64
(upraveno)
2. 5. 2007, 13:09
Príííííma tip!
Vytisknuto a založeno, akorát to nebudu mixovat.


nahlásit