(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Vařená bábovka-vídeňská
Potřebné ingredience
ngredience:
1/4 l mléka,
15 dkg másla (nebo jiného tuku),
15 dkg cukru krupice,
2 PL kakaa,
30 dkg polohrubé mouky (můe být i trochu víc podle hustoty),
1 vanilkový cukr,
1 prášek do pečiva,
1 celé vejce
Postup přípravy
Příprava:
Mléko, máslo, cukr a kakao svaříme a necháme úplně vychladnout. Do vychladlé hmoty zamícháme mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva a vejce. Vzniklé těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. A teď pozor! Dáme do STUDENÉ trouby a pečeme na 150 stupňů asi 30-35 minut.Bábovka je velmi jemná, čokoládové chuti.
Mléko, máslo, cukr a kakao svaříme a necháme úplně vychladnout. Do vychladlé hmoty zamícháme mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva a vejce. Vzniklé těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. A teď pozor! Dáme do STUDENÉ trouby a pečeme na 150 stupňů asi 30-35 minut.Bábovka je velmi jemná, čokoládové chuti.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pemy
(upraveno)
9. 2. 2010, 17:08
Výborná!
stratos
(upraveno)
19. 6. 2009, 8:57
Díky za super recept, bábovka je výborná, mám chuť jí příště zkusit bez kakaa, myslím že bude taky chutnat skvěle.
Ilonáček
(upraveno)
10. 6. 2009, 11:48