(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Bílý mouřenín
Potřebné ingredience
ngredience:
3 žloutky,
230 g cukru,
2 balíčky vanilinového cukru,
2 kapky pečivového oleje s mandlovou příchutí,
150 g bílé strouhanky,
1/4 balíčku prášku do pečiva,
sníh ze 3 bílků,
šlehačka podle přání
Poleva:
70 g čokolády,
70 g másla
Postup přípravy
Příprava:
Žloutky a cukr třeme do zpěnění, přidáme ostatní přísady a nakonec tuhý sníh.
Pečeme v dobře vymazané a strouhankou vysypané babovkové formě asi 40min. při středním ohni.
Vystydlou bábovku přetáhneme čokoládovou polevou a do středu navršíme čepici šlehačky.
Poleva:
V rozpuštěné čokoládě necháme změknout máslo, hladce vymícháme a koláč tím přelijeme.
Žloutky a cukr třeme do zpěnění, přidáme ostatní přísady a nakonec tuhý sníh.
Pečeme v dobře vymazané a strouhankou vysypané babovkové formě asi 40min. při středním ohni.
Vystydlou bábovku přetáhneme čokoládovou polevou a do středu navršíme čepici šlehačky.
Poleva:
V rozpuštěné čokoládě necháme změknout máslo, hladce vymícháme a koláč tím přelijeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
10. 6. 2009, 11:48