(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Americká bábovka
Potřebné ingredience
Ingredience:
200 ml namočených rozinek, 80 ml sekaných vlašských ořechů, šťáva z 1 velkého pomeranče, 100 ml cukru, 130 ml změklého másla, 180 ml zakysané smetany, 2 vejce, 500 ml polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva. Tuk a strouhanka na formu. Přeliv: šťáva ze 3 velkých pomerančů, 120 ml cukru, podle chuti rum (cca 1 dl)
Postup přípravy
Příprava:
Polovinu rozinek nasekáme, polovinu necháme vcelku a smícháme s ořechy a pomerančovou šťávou. Utřeme máslo, vejce, cukr, přidáme smetanu, rozinkovo - ořechovou směs a nakonec po částech přimícháme mouku s práškem do pečiva. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou a nalijeme do ní těsto. Pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Během pečení svaříme pomerančovou šťávu a cukr na sladký sirup a vlijeme do něj rum. Upečenou bábovku vyjmeme z trouby a ještě teplou ve formě zalijeme přelivem, tak aby dostatečně protekl.
Polovinu rozinek nasekáme, polovinu necháme vcelku a smícháme s ořechy a pomerančovou šťávou. Utřeme máslo, vejce, cukr, přidáme smetanu, rozinkovo - ořechovou směs a nakonec po částech přimícháme mouku s práškem do pečiva. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou a nalijeme do ní těsto. Pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Během pečení svaříme pomerančovou šťávu a cukr na sladký sirup a vlijeme do něj rum. Upečenou bábovku vyjmeme z trouby a ještě teplou ve formě zalijeme přelivem, tak aby dostatečně protekl.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Sibetka
(upraveno)
27. 6. 2009, 14:55
Dobrý den, tak jsem tuto bábovku vyzkoušela a musím říct, že je moc dobrá! Nejdřív se mi zdál postup složitý, ale není to tak strašný a ten přeliv se nakonec do bábovky moc krásně vsákne a je taková vláčná. Je fakt super. Betyna