(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
štrudl s pomazánkového másla
Potřebné ingredience
1 pomazánkové máslo . polohrubá mouka . 5 jablek. vanilkovy cukr špetka skořice . a cukr krystal plus heru na vymazání plechu. 1 balení piškotu děckých. moučkový cukr na posypání.
Postup přípravy
pomazánkové máslo smícháme s moukou mouku přidáváme do té doby dokud není těsto tuhé aby se dalo válet . potom s těsta vyválíme plát na něj naklademe nastrouhané píškoty někdo dává strouhanku ale piškoty sou lepší, potom na piškoty dáme nastruhaná jablka které sme po nastruhání osladily cukrem asi tak 6 lžícemy jablka pustí přebytečnou štávu. takže poklademe těsto které sme posypaly piškotama .jablkama nastrohaníma a na jablka nasypeme vanilkový cukr a dáme šoetku skořice . všecko zabalíme jako v krámě když vám balí maso takže zahneme na každým konci rohy do trojuhelníku a pak celý cíp přitiskneme nahoru potom si vymažeme pleh a vysypeme ho troškou mouky štrudl dáme na pleh zahnutýmy konci dolu takže vršek je hladký to aby se nám to nerozbalilo . do kastrulku nebo jen na plech ke štrudlu dáme ještě kousek hery a štrudl sním občas pomažene když má naoranžovělou barvu je hotový asi tak 20 minut to trvá . pak necháme trošku vychladnou a nakrájíme posype moučkovím cukrem dobrou chut
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kebulka
(upraveno)
23. 6. 2007, 19:11
super recept, je výborný a jednoduchý díky
janča 23
(upraveno)
25. 7. 2007, 9:55
@kebulka
sem ráda je to opravdu zatím podle mě nejednodušší recept a není poznat že je s pomazánkového másla tak dobrou chut