(recept
si oblíbilo 80 návštěvníků)
Kynutý knedlík
Potřebné ingredience
200g polohrubé mouky, 300g hrubé mouky, 250ml mléka, 1 vejce, 1 čajová lžička soli s kopečkem, 1 čajová lžička cukru, 1 sáček instantního drožní
Postup přípravy
Těsto nechám vypracovat pekárnou a také nakynout. Po vytažení vytvořím bochánek a nechám asi 5 minut odpočinout, pak rozdělím na 2 částí a vytvaruji dva knedlíky, které dám 10 minut kynout. Vařím v osolené vařící vodě (opravdu musí hodně vařit a bez poklice) z každé strany 10 minut. Po vytažení nezapomeneme propíchnout vidličkou. Před krájením nechat chvilku vydýchat, jde lépe krájet.
V obchodě již nekupuji, tato nemá chybu.
V obchodě již nekupuji, tato nemá chybu.
... a tohle je na talíři
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
stambi
(upraveno)
5. 11. 2012, 10:31
Tak tohle je zaručeně nejlepší knedlík!!Díky moc
Katus.J
(upraveno)
15. 12. 2011, 10:49
Díky za super recept , dlouho jsem nejedla tak dobrý knedlík ... pořád jsme byli nešťastní, že musíme kupovat "piliňáky" Jde do něj dát i houska? Krásné svátky
sburicova
(upraveno)
28. 7. 2011, 21:33
Skvělý recept, díky za něj, u nás sice v jednom bufetu dělají naprosto fantastické knedlíky, ale tenhle je taky výborný a s pekárnou téměř bez práce, takže u něj už zůstanu, moc nám chutnal. Taky mi jeden praskl. Dala jsem sice normální droždí (půl kostičky), ale bylo to asi moc, tak už mám v zásobě sušené, tak zítra budou ke guláši.
sburicova
(upraveno)
30. 7. 2011, 23:48
@sburicova
tak druhý pokus velmi úspěšný s instant. droždím naprosto luxusní knedle a ani mi už nepraskl ani jeden, opravdu to nechce moc tvarovat a hňácat takže díky za supr recept
megi17
(upraveno)
21. 6. 2011, 13:12
Dneska jsem dělala poprvé a musím uznat,že je výborný .Malej si pomlaskával a odedneška už knedlík nekupuji.
dedulka46
(upraveno)
24. 7. 2010, 12:09
Dnes jsem poprvé dělala knedlík - dle tohoto recpetu a můžu říct, že je prostě božíííí , hned napoprvé se mi povedl - takže díky moc, už žádný kupovaný!
plchotka
(upraveno)
29. 3. 2010, 19:46
V-Ý-B-O-R-N-É Díky za recept
mzahradilova
(upraveno)
20. 2. 2010, 13:07
super recept, ode dneška už žádný kupovaný knedlík
littlenail
(upraveno)
23. 2. 2010, 15:50
@mzahradilova
Jsem ráda, že chutnají . A čerstvé jsou nejlepší. Daniela
kuddit
(upraveno)
31. 1. 2010, 20:41
Děkuji za super recept .. dneska jsem delala poprvé a musím ríct, ze jsou lepší nez kupované ... i synovi moc chutnaly ... uz nebudu delat jiné ... sice mi jedna nohavice praskla ale nebylo to nic hrozného ...
littlenail
(upraveno)
23. 2. 2010, 15:53
@kuddit
Knedlíky časem propracujete, náš malej je má také mooooc rád , a nejraději suché plátky ... no může si to dovolit.
hvezda11
(upraveno)
25. 8. 2009, 19:26
Tak jsem vyzkoušela tento recept a celá rodina již nechce jiný.Skvělé těsto-a ta chuť... Měli jsme s Jitulčinou svíčkovou tady z mimibazaru a strašně jsme si šmákli. Moc děkuji a jiný již nedělám.
Bylinka1
(upraveno)
11. 7. 2009, 13:04
Teď jsme dopapali -knedlíček byl s guláškem .Jen se chci optat-měla jsem ten jeden knedlík po jedné straně takový rozmočený-rozblemtaný...Čím to je ?Nenechala jsem to potom moc prudce vařit ?
littlenail
(upraveno)
13. 7. 2009, 12:38
@Bylinka1
Tak to opravdu asi neporadím , jediné co mně napadlo, zda se při vaření neotočil zpět na tu první stranu. Jinak mně se to ještě nestalo. Daniela
šumafka
(upraveno)
2. 7. 2009, 1:30
Vyzkoušela jsem je a jsou bezva. Měla jsem také problém s praskáním knedlíků ve vodě. Nakonec jsem koupila parní hrnec a je po problému. Jsou z něho knedlíky (kynuté, ovocné, bramborové) úplně senzační. Zkoušela jsem nejdříve na páře v hrnci. Po spáleném hrnci a utěrce jsem se rozhodla pro hrnec. Měla jsem to udělat už dávno
andrea1052
(upraveno)
1. 7. 2009, 21:44
Taky dělám tyto klasické kynuté houskové knedlíky. Ty kupované jsou . Zkoušela jsem ty hrnečkové z kypřícím práškem co tu tak vychvalovali i ty ze sněhem, ale jsou tuhé a nechutnali nám. Tyto jsou nejlepší. Akorát mám vždycky problém že je neumím uválet tak aby mi nepopraskali.
littlenail
(upraveno)
8. 7. 2009, 15:37
@andrea1052
Já knedlíky moc neválím. Vydělám těsto z pekárny, udělám takovou kuličku, jen mírně upravím tvar a nechám 5-10 minut odpočinou, pak jen rozříznu na polovinu a opatrně dotvaruji. Nic už nemoučím a neválím. Nechám 10 minut dokynout. Dávám ale do hodně vařící vody, to se mi osvědčilo. Daniela
petuli77
(upraveno)
27. 6. 2009, 18:20
tak jsem vyzkoušela a je vynikající . děkuji za recept teď už kupovat nebudeme. moc děkuji
littlenail
(upraveno)
23. 6. 2009, 9:30
Díky za pochvalu , s knedlíky zápasím už dlouho, ale tento opravdu nemá chybu, jen už kupovaný doma nikdo nechce jíst. Daniela
Zdenkafoj
(upraveno)
21. 6. 2009, 19:57
Knedlík je skvělý!!!!!!!!!!už jsem ho dělala 2krát a moc nám chutná. Děkuji za recept!!
petuli77
(upraveno)
19. 6. 2009, 22:46
vypadá opravdu moc dobře už jsem vyzkoušela několik receptů ale vždy nic moc. takže a vyzkouším a napíšu ale vypadá skvěle. děkuji za recept
Bylinka1
(upraveno)
9. 6. 2009, 8:23
nemá chybu-hlavně s tím zelíčkem a vrabečkem !