Chlebové papuče
Potřebné ingredience
Chleba, pomazánky (v tomto receptu je česneková a salámová - nekupované, dělané doma), uzeniny a sýry dle vlastního výběru a chuti (tady po 30dkg poličanu, debrecinky a boku s pepřem, ze sýrů tam je eidam, holanská koule, sýr s pažitkou a ementálový sýr).
Postup přípravy
Toto je finálový výrobek, který se bude transportovat.
Konečné úpravy proběhly na místě, bohužel se snědlo dřív, než se vyfotilo :-))
Tak aspoň pro představu: na ozdobení použit salát, paprika (žlutá, červená), okurka a připraveny byly olivy (ty jsem ale zapomněla přidat)
Ukrojí se chleba tak, aby vznikla papuč. Vydlabe se střídka a do dutiny se dá pomazánka (tady je česneková ve špičce a salámová na "podrážce")
Aby byl salám našikmo, dala jsem první vrstvu poličanu.
.. ještě jeden pohled.
A teď se jen roluje a roluje. Nejdřív debrecinka, pak bok s pepřem.
A takto vypadá závěrečná.
Protože to budu převážet, je to zatím jednobarevné.
Dozdobili jsme to salátem, okurkou, paprikou a byly připravené i olivy, ale ty jsem zapomněla tam dát.
Sýrová papuč byla horší, protože plátky sýra nebyly stejné ani stejně tlusté.
Tenký sýr se roloval dobře, ale ten silnější byl pro silný nervy.
Holandská koule (ten žlutý sýr) podle gramáže měla vystačit (a taky by stačila).
Ale jen dva plátky byly použitelný, zbytek je "natrhaný" uvnitř, protože stočit vůbec nešel.
Ještě že existuje eidam, ten to zachránil :-))
Ještě pohled na celek před poslední vrstvou.
Uprostřed jsou ty sýry, které nešly stočit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé