(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Sirup z černého bezu
Potřebné ingredience
Asi 30 menších květů černého bezu (velkých 20), 2l vody, 2kg cukru, kyselina citronová, citron.
Postup přípravy
Květy jsem rozložila na tác, aby mohli různí broučci pryč. Převařila jsem vodu a nechala mírně vychladnout. Do vody jsem pak dala kyselinu citronovou, citron na kolečka a přebrané květy. Přikryla jsem celou mísu pokličkou a nechala do druhého dne louhovat. Druhý den jsem si na hrnec dala cedník a přes něj útěrku a přelila připravenou směs. Jakmile všechno přeteklo, ještě jsem vymačkala květy hezky přes útěrku. Pak už jen nasypat cukr, nechat přejít varem. Ale občas promíchat, aby se cukr nepřipálil. A teď už jenom zbývá naplnit láhve.
Hned jsem si udělala jednu limonádku. Tady je můj tip. Do skleničky hodně ledu, kolečko citronu nebo limetky, přelít sirupem a dolít perlivou vodou. Je to to nejlepší osvěžení v létě. Tak dobrou chuť.
Hned jsem si udělala jednu limonádku. Tady je můj tip. Do skleničky hodně ledu, kolečko citronu nebo limetky, přelít sirupem a dolít perlivou vodou. Je to to nejlepší osvěžení v létě. Tak dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
9. 6. 2009, 16:14
Alex07
(upraveno)
9. 6. 2009, 17:26
@Ilonáček
Děkujíííí
DášaB
(upraveno)
9. 6. 2009, 13:10
Tak to jdu určitě zkusit. Zatím jen vrní sušička a bezinky se suší na čaj na zimu až budeme , ale ještě něco na léto na osvěžení . Díky za recept
Alex07
(upraveno)
9. 6. 2009, 17:28
@DášaB
Děkujííí. Chystám se ještě na jednu várku. Jedna láhev už totiž padla Tímto tempem by nevystačilo ani na léto. Tak ať vám taky chutná.
Alex07
(upraveno)
9. 6. 2009, 9:32
Ahoj, je opravdu super. Taťka nám ho dělával už když jsme byli malí caparti. Nějak jsem na něj zapomněla. V poslední době jsem kupovala Yo sirupy, a tak jsem si řekla, proč vlastně platit tolik peněz, když si člověk může udělat vlastí. A doma chutná všem.
varadero
(upraveno)
8. 6. 2009, 22:37
Ahojky! Taky moc doporučuji, mám stejný recept. Ještě horké dávám do zavařovacích sklenic a zavřu. Po vychladnutí by mělo být víčko zatáhnuté. Takto vydrží několik měsíců ve sklepě.