(recept
si oblíbilo 59 návštěvníků)
Kuřecí na hořčičné omáčce zapečené s brambory
Potřebné ingredience
brambory, kuřecí prsa,sýr cihla -plátky, plnotučná hořčice, mléko, hladká mouka, olej, pepř, sůl, koření
Postup přípravy
Nejprve si připravíme bešamelovou omáčku= do kastrolku si dáme máslo, nebo olej, navrch nasypema hladkou mouku a uděláme světlou jíšku, poté zalijeme mlékem (množství si určuju podle toho, kolik omáčky chci udělat) až omáčka zhoustne, pořád mícháme metličkou, aby nebyly hrudky. Poté odstavíme a dáme do omáčky hořčici asi dvě lžíce, pepř . Připravíme si pekáček který vymažeme máslem(olejem) a na něj poskládáme na plátky nakrájené syrové brambory, osolíme. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a poklademe na brambory. okořeníme kořením na kuře, případně kari kořením atd.... na kuřecí maso dáme plátky cihly a zalijeme bešamelovou omáčkou a navrch zas dáme brambory. Dáme poklidi a pečeme v troubě asi 30 minut na 180, poté odděláme poklici a pečeme ještě 10-20 minut do zhnědnutí brambor. Dobrou chuť!!! Tuto omáčku dělám i na tresčí filé, je výborná!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Monula79
(upraveno)
14. 3. 2015, 20:26
Mňam, mňam, jsou výborné!! Dělala jsem velké množství, tam je potřeba počítat s delší dobou pečení. Vždy jsem se bála bešamelu, ale výsledek skvělý. děkuji
laskonka333
(upraveno)
6. 1. 2013, 14:09
Inkakos
(upraveno)
6. 1. 2013, 12:49
vynikající opravdu moc dobré!! ještě jsem přidala k masu žampiony nakrájené na plátky a byla to opravdu lahůdka
MacaNet
(upraveno)
9. 3. 2013, 10:46
@Inkakos
to jsem ráda, že chutnalo
medunkap
(upraveno)
4. 1. 2013, 11:30
taky jsme si pochutnali, díky
MacaNet
(upraveno)
23. 1. 2010, 17:33
Děkuji
Camilla
(upraveno)
20. 1. 2010, 10:56
Včera jsem toto vaše jídlo udělala a je to super mňamka
(Max)
(upraveno)
3. 8. 2009, 18:41
Dnes jsem vyzkoušela a výborné, rychlé všichni chrochtali
sestraBobina
(upraveno)
26. 6. 2009, 11:11
Díky za tip už chystám na plech,pak pisnu jak chutnalo
JanaLud
(upraveno)
26. 6. 2009, 9:22
MŃAM, vypadá to dobře. Už vím, co o víkendu k obědu, díky za inspiraci
nikolletav
(upraveno)
26. 6. 2009, 9:18
Marcel, včera jsem zkoušela Váš recept , musím napsat, že nám všem chutnalo, moc díky, Míša
Michala28
(upraveno)
21. 6. 2009, 10:16
Také vyzkouším
ivana.king
(upraveno)
16. 6. 2009, 12:13
další pochvala! Bylo to výborné! S menšími změnami - neměla jsem sýr, tak jsem navrch dala proužky slaniny, na první vrstvu brambor kroužky cibule a maso bylo krůtí. Sklidila jsem ohromnou pochvalu za nedělní oběd Takže vyřizuji
MacaNet
(upraveno)
12. 6. 2009, 13:55
to jsem ráda, že vám chutná
Berrinkaa
(upraveno)
11. 6. 2009, 12:44
Tak jsem to dnes zkusila..omáčky jsem uděla hooodně,máme rádi když to není suché. a přidala jsem do pekáčku nakrájené červené kapie..dalo to tomu krásnou barvu a šmak. Váš recept si dávám do oblíbených a určitě bude mít na našem jídelnčku své místo. Díky za inspiraci.
snecka
(upraveno)
10. 6. 2009, 9:05
du na to
snecka
(upraveno)
10. 6. 2009, 18:48
@snecka
je to vyyborne, jím to i za studena, a bez tatarky, bohate stací, bezva receptík