(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Kančí gulášek
Potřebné ingredience
kančí maso (plecko nebo krk), 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, trochu sádla, sladká paprika, sůl, kmín, majoránka, hladká mouka, vývar na podlití.
Postup přípravy
Maso nakrájíme nakostičky. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a dáme osmahnout na rozpuštěné sádlo ( já dělám cibulku pěkně tmavou- těsně před spálením :-)), omáčka má pak pěknou barvu), Přidáme maso , krátce opečeme a zaprášíme mletou paprikou. POdlijeme vývarem, ochutíme kmínem a solí a pod pokličkou dusíme do měkka. Podle potřeby ještě podléváme vývarem. Když je maso měkké zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a krátce povaříme. Hotový guláš dochutíme rozetřeným česnekem, majoránkou a solí.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vevey
(upraveno)
9. 6. 2009, 20:10
díky za inspiraci http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2035802
horstka
(upraveno)
10. 6. 2009, 9:09
@vevey
Tak to jsem moooc ráda, že chutnalo ...u nás měl taky obr úspěch