(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
DVACETIMINUTOVÝ TLAČENKOVÝ GULÁŠ - k okamžité konzumaci
Potřebné ingredience
1/2kg cibule,
2 vrchovaté lžíce hladké mouky,
1 tlačenka (půlkilové balení - kupuji drůbeží v Kauflandu, Lídlu nebo Tesku),
6 lžic kečupu,
6 lžic oleje,
sůl, pepř, mletá paprika, majoránka, kmín, česnek,
1l vody
Postup přípravy
Deset minut krájím cibuli (někdo je možná rychlejší..) Potom na 3 lžících oleje krátce cibuli osmahnu, zaliju 2dl vody a asi 5 minut podusím, až se voda vypaří. Pak přidám zbytek oleje a mletou papriku, po zpěnění zapráším moukou přes sítko (za stálého míchání) a zaliju zbytkem vody. Přidám kečup a koření a tlačenku rozkrájenou na čtyři díly. Ještě pět minut povařím na mírném plameni. Solím až nakonec - tlačenky jsou různě slané a přisolit se může vždycky. Protože tlačenka už je hotová - masíčko měkké a koření rozložené, může se papat okamžitě - i když na druhý den je ještě lepší. Jak je vidět na fotce, na pohled moc krásný není, protože maso je na malé kousky, ale chuťově je vynikající a když člověk zrovna nemá čas vyvařovat, nebo se kuchtí na chatě na propan-butanu, tak snad někomu přijde recept vhod.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
imlok
(upraveno)
13. 3. 2012, 11:09
Měli jsme zabijačku a nevěděla jsem co s tlačenkou, tak jsem zkusila gulášek. Je skvělý, rychlý, chutná jako pravý zabijačkový! Jen možná trošičku míň kečupu, ale to už záleží na chuti. Dííííky!
bubík4
(upraveno)
1. 5. 2007, 12:40
Vypadá to jako dršťková polévka. Určitě je to dobrůtka
alimama
(upraveno)
2. 5. 2007, 19:38
@bubík4
Ne, fakt je to gulášek.. Tohle konkrétně byla svačina pro tchýňku, až se vrátí z procházky. Dršťkovku bych si vážně nedovolila.. !!!
Jitule64
(upraveno)
30. 4. 2007, 22:54
Teeeeeeeda..."tlačenkový"...to vidím a slyším poprvé!!! Ale vypadá taaaaaaaak úúúúúúúžasně. Určo vyzkouším.