Zobrazit přihlášovací formulář

Čokoládový dort pro švagra

0.0
Čokoládový dort pro švagra

Potřebné ingredience

korpus od Dáši (onasi), akorát jsem nědělala mramorový, ale jen kakaový, krém puding + máslo + kakao, čokoládová poleva, růžičky z čokohmoty, mašličky po obvodu kupované od "Malátků"

Postup přípravy

Švagr chtěl celočokoládový dortík, protože jsem ještě pekla pro jeho dcerku jeden, tak oba byly pečeny v menší misce o průměru 18cm. Dvarkát jsem prokrojila a namazala krémem, ten jsem namazala i po obvodu, ne však na vršku, abych zamaskovala nerovnosti. Vršek se mi zdál rovný. Poté jsem celý dort polila čokoládovou polevou, kterou jsem si připravila z uvařené šlehačky, do které jsem zamíchala nastrouhanou čokoládu, nechala rozpustit, trošku odstát - zchladnout, ale ne moc, tak aby poleva zhoustla a vychladla, ale zároven zůstala teplá a tekutá.
Růžičky jsem dělala z bílé čokolády a pšeničného sirupu (ve vodní lázni jsem si rozpustila čokoládu a poté do ní přidala pšeničný sirup, zamíchala, nechala malinko zchladnout a přendala do potr. folie a šup do ledničky), tmavé jsem dělala obdobně, jen jsem místo sirupu dala med. Byly s tím trošku problémy, protože jsem použila méně čokolády a tak hmota nechtěla ani po celém dni v lednici ztuhnout. Proto jsem hmotu opět roztopila (ve vodní lázni) a přidala čokoládu. Pak už to bylo ok.

Zde mám připravené dva korpusy, už prokrojené. Oba jsou dle receptu na mramorový korpus od Dáši (onasi), jen ten levý-čokoládový jsem nemramorovala.

Již promazaný a okolo obmazaný dortík. Krém klasický -1 puding + 1 máslo + kakao

Politý čokoládovou polevou. Z té jsem měla obavy, protože jsem ji nikdy nedělala a nevěděla, jak dostanu polevu na boky aby to vypadalo pěkně. Vybrala jsem si recept se šlehačkou na šlehání, kterou jsem přivedla k varu, poté stáhla z plotny a zamíchala na hrubo rozstrouhanou čokoládu a míchala dokud se úplně nerozpustila. Poté jsem celý obsah hrnku opatrně vylila na vršek dortu a nechala stékat po bocích tak, aby se celé čokoládou zakryly (ani jsem netušila, že to půjde tak lehce). Nechala jsem pozaschnout a zbytek okolní čokolády jsem stáhla do misky na někdy příště.

Zde již nazdobený dortík, posypaný jemnými perličkami od Dr.Oetkera a přidány kupované čokoládové mašličky. (kupovala jsem na www.cukrarskepotreby.cz)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marbrix 8. 6. 2009, 17:52
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
akin77 8. 6. 2009, 14:49
Moc hezký čoko dortík... (Y) (Y) |:o) (L)
*poule* 7. 6. 2009, 22:36
(Y) (Y) (Y) Mony, tak už je hotovo??? Koukám, že (^) dopadl skvěle!!! Jsi šikovná a vynalézavá! (clamp) (clamp) (clamp)
monikahor 8. 6. 2009, 8:02
@*poule* Mooc díky, ani mi to zase tak dlouho netrvalo, jak jsem si myslela. ;-) Chutnal hostům tak, že se kus musel schovat pro oslavence na druhý den (ono k pivu to není ono ;-) ), jinak by nic nezbylo. To každou pekařinku potěší (Y)
gonzar 7. 6. 2009, 22:32
Vypadá moc hezky, bezva. (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Ilonáček 7. 6. 2009, 20:33
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie