Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

@ Babicovy dobroty @ Omáčky ke grilovaným pokrmům @

0.0
@ Babicovy dobroty @ Omáčky ke grilovaným pokrmům @

Potřebné ingredience

Vše je v postupu.

Postup přípravy

Maminčin sos


400 g zakysané smetany
2 lříce majonézy
5 lžíce sladké thajské omáčky
2 lžičky cukru
pažitka, kopr, petrželka
5 cl láku z okurek
sůl


Dvě zakysané smetany, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce sladké thajské omáčky, cukr, sůl, nasekané bylinky a půl deci láku z okurek dobře promícháme.


Rajský sos


1 konzerva nasekaných italských rajčat
1 zralé mango
1 lžička chilli omáčky
sůl


Do nasekaných italských rajčat z konzervy přidáme na malé kostičky nakrájené zralé mango a lžičku chilli omáčky. Vše důkladně promícháme.


Avokádový sos


1 zralé avokádo
2-3 stroužky česneku
1 a půl lžíce bílého jogurtu
sůl


Zralé avokádo rozmačkáme vidličkou, přidáme tři stroužky drceného česneku a jeden a půl lžíce bílého jogurtu. Důkladně promícháme.


Jogurtový sos


1 bílý jogurt
2-3 stroužky česneku
100 g pikantních oliv s papričkou


Do čtvrt litru bílého jogurtu přidáme tři stroužky drceného česneku a 100 g najemno nakrájených pikantních oliv s papričkou. Vše důkladně promícháme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Hanka V. 24. 8. 2009, 13:10
Včera jsem zkoušela maminčin sos, trochu mě zmátlo, že v ingrediencích je uvedeno 5 lžic thajské omáčky a v postupu jen 2 lžíce. Dala jsem tedy 5 lžic a bylo to mírně štiplavé, příště dám jen dvě :-D Jen se chci zeptat, konzistenci jsem měla jako vodu... Má to tak být? Necháváte tu zakysanku nějak vykapat od vody? :-$
šíšula 27. 8. 2009, 10:52
@Hanka V. Dobrý den. ta voda ze zakysané smetany se tam udělá vždycky já to promíchám a je to, když dělám maminčin sos pro manžela tak tam těch lžic dám 5 má rád páliví, ale když si to dělám pro sebe tak tam dám jen jednu a jednu s Worcesterem. Je to taky moc dobrý, většinou sosíček dávám na grilované masíko a to je opravdu Ňaminka. (Y) (hello)
JanaHovor 26. 6. 2009, 14:51
Tak maminčin sos - je úžasný, nemůžeme se toho dojíst (Y) (Y) jen jeden poznatek - když se zaleží, tak děsně pálí (rozleží se to chilli) a nemohl to pak sníst ani můj chlap, tak raději přidávám chilli jen do trochy, co hned sníme ;-)
šíšula 26. 6. 2009, 16:37
@JanaHovor No vidíte tak to je tip pro mě, děkuji já palivé nerada ale můj chlap jo a když se něco slaví tak se pak chlapy předhánějí kdo sní víc pálivé tak to udělám a uvidíme jak to dopadne :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie