BUBLANINA - třešňová, meruňková podle Babici
Potřebné ingredience
Hrnek o obsahu 2 dcl::: 3 vrchovaté hrnky hladké mouky, 2 hrnky cukru (krupice), 1 hrnek sodovky, 1 hrnek rozpuštěného másla, 4 vejce, 1 kypřící prášek. Ovoce podle chuti. Pokud nemáte sodovku, vyzkoušela jsem minerálku, třeba Korunní s příchutí citronu a bublanina je ještě lepší. Hrnečky s cukrem nemusí být vrchovaté, stačí 1 + 3/4 hrnku, másla dávám 200 gr, místo 1 hrnku hladké mouky, můžete dát 1 hrnek polohrubé, ale nedoporučuji - bublanina už není tak jemná.
Postup přípravy
Po upečení je bublanina nadýchaná jako peřinka.
...a neskutečně dobrá.
tady jsem dala ovoce nahoru na těsto, ale bublanina je nižší
rybízová...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé