(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Kakaový dort s jahodovou náplní
Potřebné ingredience
korpus - 5 vajec, 140 g krupicového cukru, 140g polohrubé mouky, 20g kakaa, 4 lžíce oleje, tuk a hrubá mouka na formu
nápln- 20 g želatiny, 200 g jahod, 200 g krupicového cukru, 250 g smetany ke šlehání, 250 g tvarohu
čokoládový krém - 200 g másla, 100 g čokolády na vaření
dohotovení - čokoládová poleva
Postup přípravy
1- žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Bílky vyšleháme se zbylým cukrem na tuhý sníh. Hmoty spojíme a pak vmícháme mouku s kakaem, poté zapracujeme olej. Těsto rozlijeme do vymazané a vysypané formy a na povrchu uhladíme. V troubě vyhřaté na 170 C ho pečeme asi 45 minut. Korpus necháme mírně zchladnout ve formě a pak ho vyklopíme.
2 - želatinu necháme nabobtnat v trošce vody. Jahody nakrájíme na kousky a vložíme do kastrůlku. Podlijeme je asi 100 ml vody, zasypeme polovinou curku a podusíme. Poté rozmixujeme. Do horkého jahodového protlaku dáme želatinu a za stálého míchání ji necháme rozpustit. Ze smetany a zbylého cukru připravíme šlehačku a vmícháme do tvarohu. Přilijeme jahodové pyré a vše promícháme.
3- korpus vodorovně prokrojíme a naplníme smetanovou hmotou (pokud ještě není dost ztuhlá, dáme na chvilku do lednice). Dort uložíme do chladna. Ze změklého másla a rozpuštěné čokolády vyšleháme krém.
4 - ztuhlý dort potřeme čokoládovým krémem (část si můžeme nechat na ozdobení/) a pak přelijeme rozehřátou čokoládovou polevou. Můřžeme dozdobit podle své fantazie, i třeba ze zbylého čokoládového krému pusinkami a jahodami namočenými v bílé čokoládě.
2 - želatinu necháme nabobtnat v trošce vody. Jahody nakrájíme na kousky a vložíme do kastrůlku. Podlijeme je asi 100 ml vody, zasypeme polovinou curku a podusíme. Poté rozmixujeme. Do horkého jahodového protlaku dáme želatinu a za stálého míchání ji necháme rozpustit. Ze smetany a zbylého cukru připravíme šlehačku a vmícháme do tvarohu. Přilijeme jahodové pyré a vše promícháme.
3- korpus vodorovně prokrojíme a naplníme smetanovou hmotou (pokud ještě není dost ztuhlá, dáme na chvilku do lednice). Dort uložíme do chladna. Ze změklého másla a rozpuštěné čokolády vyšleháme krém.
4 - ztuhlý dort potřeme čokoládovým krémem (část si můžeme nechat na ozdobení/) a pak přelijeme rozehřátou čokoládovou polevou. Můřžeme dozdobit podle své fantazie, i třeba ze zbylého čokoládového krému pusinkami a jahodami namočenými v bílé čokoládě.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
enicara
(upraveno)
27. 2. 2010, 14:14
(Y )Vyzkoušeli sme a byl
PavlaKl.
(upraveno)
28. 2. 2010, 14:13
@enicara
jsme rádi, že chutnal
spero
(upraveno)
6. 6. 2009, 23:34
Tak přesně tenhle dortík jsem jednou dělala a můžu potvrdit, že je skvělý.
Ilonáček
(upraveno)
6. 6. 2009, 22:09
Lua
(upraveno)
6. 6. 2009, 19:38
mňamky mňamky, vypadá super