MŮJ PRVNÍ DORT.....PANENKA
Potřebné ingredience
PODLE MAMINEK NA MMB
Postup přípravy
BARBINA V KORPUSECH
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
KORPUS
- bábovka, pokud chci panenku vyšší (vypadá to lépe), tak ještě ze tří vajec a
poměru surovin korpus do dortové formy - jinak 5 vajec, 25 dkg cukru krupice,
32 dkg pohrubé mouky, 1,5 dcl oleje, 2 dcl horké vody, 1 prášek do pečiva.
Žloutky ušleháme s cukrem, přilejeme horkou vodu, olej, mouku....
a nakonec sníh z bílků.
KRÉM
- 400 ml mléka, 50 g polohrubé mouky, 7 dkg ztuženého tuku,
2 vanilkové cukry, 2 másla, 140 g moučkového cukru Uvaříme si mléko s
polohrubou moukou na hustou kaši. Do horké kaše přidáme rozpustit ztužený tuk
a vanilkové cukry. Vyšleháme si dvě másla s cukrem do pěny a po lžících vešleháme
vychladlou kaši (pozor musí mít stejnou teplotu, jinak se zdrcne).
FALEŠNÝ MARCIPÁN na potažení
: krabice polotučného sušeného mléka (400g) a
stejné množství cukru moučka (lepší přesát), trocha oleje (2-3 lžíce)
a podle potřeby opatrně přidávat vodu. Zpracovat hmotu, která musí mít
konzistenci jak modelína, pokud je moc tuhá nebo moc měkká, tak se v obou
případech po rozválení a přenášení trhá - tak nezoufat, stačí sundat z korpusu a
přidat podle potřeby opatrně vodu nebo sušené mléko nebo cukr.
Dobarvuji potravinářskými barvami - gelovými i klasickými.(kaufland)
RECEPT JSEM POUŽILA OD P.LENKY....Lenka N. (Lenan) ID 53110
......ALE BÁBOVKY BYLI NAKONEC 2
POTAŽENÁ MARCIPÁNEM
BYLA TO PŮVODNĚ SNĚHURKA ...ALE NEVYŠLO TO......
DETAIL
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé