(recept
si oblíbilo 25 návštěvníků)
VÝBORNÁ BUBLANINA - krásně nadýchaná - jednoduchá - těsto i na bábovku či dort

Potřebné ingredience
6 vajec, 300 g cukru ( pro ty co neradi váží, je to cca vrchovatý hrníček o obsahu 300 ml), vanilkový cukr, citr. kůra, 150 g oleje ( něco přes půl, skoro 3/4 hrníčku), 150g mléka, 435 g polohrubé mouky ( 2 vrchovaté hrníčky) 1 prášek do pečiva, jakékoli ovoce třešně, jahody, borůvky....
Pokud to jde, tak raděj suroviny važte.
Postup přípravy
Celá vejce šleháme s cukrem a van. cukrem a trochou citr. kůry do husté pěny ( to neodbít, čím déle se šlehá, tím je buchta nadýchanější), pak postupně zašleháme olej s mlékem a mouku s kypř. práškem. Vlijeme na vymazaný pekáč a poklademe ovocem, které trochu obalíme v hl. mouce a dáme péct na cca 180 stupňů.
Bublanina je krásně naběhlá a vysoká. Pokud nechcete tak vysokou, nebo pečete v dortové formě, napíšu ještě rozpis ze 4 vajec.Toto těsto je výborné i na bábovky, půlku lze obarvit kakaem a udělat mramorovou, peču z něj i dortové korpusy. Je opravdu nadýchané a přitom není suché a nemusíte dělat sníh.
200g cukru, 4 vejce, 100g mléka, 100g oleje, 290 g pol. mouky, 1/2 kypř. prášku, citr. kůra, vanilk. cukr
Bublanina je krásně naběhlá a vysoká. Pokud nechcete tak vysokou, nebo pečete v dortové formě, napíšu ještě rozpis ze 4 vajec.Toto těsto je výborné i na bábovky, půlku lze obarvit kakaem a udělat mramorovou, peču z něj i dortové korpusy. Je opravdu nadýchané a přitom není suché a nemusíte dělat sníh.
200g cukru, 4 vejce, 100g mléka, 100g oleje, 290 g pol. mouky, 1/2 kypř. prášku, citr. kůra, vanilk. cukr

před dáním do trouby

a upečeno
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

civik
(upraveno)
6. 4. 2012, 13:21
Už jsem zkoušela hodně bublanin,ale tato vede
všechny recepty vyhazuju a budu už péct jen tuto





nahlásit

cernatana
(upraveno)
12. 2. 2010, 20:40

















nahlásit

maxis
(upraveno)
14. 2. 2010, 12:49
@cernatana
Tak to jsem ráda, že jste spokojená


nahlásit

Nela22
(upraveno)
25. 6. 2009, 22:25
Bublanina je výborná,nadýchaná.Těsto by se hodilo i na dortový korpus. Všem doporučuji.



nahlásit

maxis
(upraveno)
2. 7. 2009, 14:50
@Nela22
Danielo díky

nahlásit

andy44
(upraveno)
24. 6. 2009, 10:01
Dobrý den Jani,tak jsem recept vyzkoušela na dortíky a neměly chybu,výborný prostě na 1,díky za recept,Andy.



nahlásit

maxis
(upraveno)
2. 7. 2009, 14:50
@andy44
Jsem ráda, že se povedlo

nahlásit

jarunnka
(upraveno)
17. 6. 2009, 18:57
Dnes jsem dělala,je vážně moc dobrá
Příště prubnem dort





nahlásit

maxis
(upraveno)
2. 7. 2009, 14:51
@jarunnka

nahlásit

kopretin.a
(upraveno)
14. 6. 2009, 13:38
Vynikající...a přitom tak jednoduché
...jinou už dělat nebudu





nahlásit

maxis
(upraveno)
14. 6. 2009, 20:43
@kopretin.a
Jsem ráda, že chutnala
, taky už jinou nedělám


nahlásit
daddy
(upraveno)
10. 6. 2009, 19:17
Dobrý večer Jani, před chvílí jsem vytáhla z trouby bublaninu podle Vašeho receptu - je úžasná. Nevydržela jsem až vychládne a musela jsem okusit
Ihned přepisuju do svých receptů - je rychlá a fakt mňamózní.
Díky moc Radka a Danielka





nahlásit

maxis
(upraveno)
10. 6. 2009, 20:09
@daddy
Radko to jsem moc ráda, že chutnala

nahlásit

rendule76
(upraveno)
7. 6. 2009, 15:38
Janičko je výýýýýýborná, hned se po ní zaprášilo, křehoučká, děkuji moooc Renča



nahlásit

maxis
(upraveno)
7. 6. 2009, 18:16
@rendule76
Renčo není zač

nahlásit

MarieB.
(upraveno)
7. 6. 2009, 13:39
Dnes jsem dělala s třešničkama. Je vynikající
, vypadá to že do zítra nevydrží, jak všem chutná. Krásný den Marie



nahlásit

maxis
(upraveno)
7. 6. 2009, 14:05
@MarieB.
Maru, to jsem ráda, že chutnala


nahlásit