(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Pizza
Potřebné ingredience
300 g hladké mouky, 175 ml vlažné vody, 2 polévkové lžíce oliv. oleje, 1 čajová lžička soli s kopečkem, 1 čajová lžička cukru, 1 sáček instantního drožní.
Zadělávám v domácí pekárně. Těsto nemá chybu a krásně se s ním pracuje.
Postup přípravy
Než nám vykyne těsto připravíme si potěr na pizzu.
Dělám ho z 1 rajského protlaku, 2 čaj. lžiček koření na pizzu, 1/2 čajové lžičky soli, 2 stroučky česneku, voda z oliv, nebo jen voda.
Nastrouhám si sýr cca 300 g Eidamu, někdy přidám i Nivu, pokud je zrovna doma skladem.
Těsto po vykynutí vyválím do požadovaného tvaru, potřu oliv. olejem, natřu potěrku a posypu sýrem, opět zakapu oliv. olejem, ozdobím dle vlastní chuti a fantazie.
Peču v troubě vyhřáté na max. cca 10 - 15 minut.
Dělám ho z 1 rajského protlaku, 2 čaj. lžiček koření na pizzu, 1/2 čajové lžičky soli, 2 stroučky česneku, voda z oliv, nebo jen voda.
Nastrouhám si sýr cca 300 g Eidamu, někdy přidám i Nivu, pokud je zrovna doma skladem.
Těsto po vykynutí vyválím do požadovaného tvaru, potřu oliv. olejem, natřu potěrku a posypu sýrem, opět zakapu oliv. olejem, ozdobím dle vlastní chuti a fantazie.
Peču v troubě vyhřáté na max. cca 10 - 15 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lucousekk
(upraveno)
22. 12. 2009, 11:50
Dobrý den, je možno nahradit obyč. droždím? celým? díky moc
littlenail
(upraveno)
12. 1. 2010, 18:21
@lucousekk
Instatní droždí se dá nahradit klasickým, cca 21 g by mohlo stačit.
romik123
(upraveno)
3. 10. 2009, 19:54
Dobrý večer, pizzu jsme měli k večeři a byla výborná. Jinou už dělat nebudeme, děkujeme za recept.
petuli77
(upraveno)
5. 8. 2009, 23:26
dobrý večer ,včera jsme vyzkoušelia a je úplně suprovní. děti si ji nemohli vynachválit. moc děkuji za recpt
littlenail
(upraveno)
6. 8. 2009, 6:14
@petuli77
Jsem ráda že chutnalo , já zkusila poprvé s tuňákem a rajčaty a také moc dobré, bohužel jsem nestihla nafotit .... Daniela
Mimaska
(upraveno)
3. 8. 2009, 14:28
Konečně těsto, které jde krásně natáhnout. Jinak je moc výborná.
littlenail
(upraveno)
5. 8. 2009, 10:58
@Mimaska
jsem moc ráda, že chutná, dneska ji dělám k večeři , Daniela
littlenail
(upraveno)
25. 6. 2009, 10:54
Jsem moc ráda, že chutnalo , já teďka v létě dělám cca 1x-2x týdně. U nás pizza vede. Daniela
Darka 3
(upraveno)
25. 6. 2009, 8:34
Ahoj Dani, tak po dlouhé době jsem našla super těsto!Poměr sedí na gram, těsto krásně kyne, je vláčné, netrhá se a chuťově super. Pizzu sem pekla večer, abychom ji měli druhý den do práce k obědu, ale všichni sme museli ochutnat, jen co sem ji vytáhla z trouby...až na spálenou pusu výborná. Nejvíc mě překvapilo, že neměla vůbec tvrdé a suché okraje a druhý den po ohřátí z mikrovlnky byla ještě lepší než po upečení...většinou jsou všechny pizzy gumové, ale tahle byla úžasná...recept hned ukládám do oblíbených a jiný už dělat nebudu..díky za super recept
Ilonáček
(upraveno)
5. 6. 2009, 13:33