(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
DOMACI TVAROH
Potřebné ingredience
Skysnute plnotučne mlieko
Postup přípravy
Ak vam nahodou skysne mlieko,tak ako mne tak ho nemusite vyhadzovat ale mozete si urobit tvaroh..Je to jednoduche..skysnute mlieko vylejte do hrnca a na najslabšom ohni 15-20 min povarte,oddeli sa vam voda a tvaroh,potom odstavte a nechajte v hrnci vychladnut,potom to dajte na sitko alebo gazu,nech voda odtečie..a hotovo,čerstvy tvaroh je na svete!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Egreska
(upraveno)
25. 6. 2009, 19:59
ano ,presne tak.. skuste a uvidite či vam bude chutit...dufam ze sa vam podarí...
vendulak
(upraveno)
25. 6. 2009, 13:26
Marto, tak jsem se rozhodla pro Váš tvaroh, děsně mě to totiž láká. Takže mám normálně nechat v kuchyni otevžený mlíko (to čerstvý) a až bude kysele "smrdět" tak to můžu zkusit
cherrycake
(upraveno)
23. 6. 2009, 20:29
Egreska
(upraveno)
16. 6. 2009, 19:24
skysnute mlieko nie je skazene,ludia si ho (aspon u nas) zvyknu nechavat v kuchyni aby im skyslo a potom si s nim zapijaju pečene zemiaky....ved za to nič nedate ked vyskušate....prinajhoršom sa fakt poser... ale nemali by ste sa,fakt sa to u nas robí bežne....papa
vendulak
(upraveno)
15. 6. 2009, 20:32
možná se budu ptát jako blbec ale když zkysne mléko, tak se skazí ne? , moc mě tento recept zaujal, protože milujeme brambory na loupačku s tvarohem, ale abychom se potom nepos.....
Egreska
(upraveno)
5. 6. 2009, 10:39
Nie,nebol horky,bol dobry chutovo a štavnaty...
Ilonáček
(upraveno)
5. 6. 2009, 10:25
A není nahořklý, mléko po zkysnutí bývá většinou nahořklé?
Bona1
(upraveno)
8. 6. 2009, 8:36
@Ilonáček
Ilonko máte pravdu z kupovaného pasterizovaného mléka to nejde opravdu neskysně, ale zhořkne Na tvaroh je nejlepší buďto čerstvé mléko anebo vůbec nejlepší je mléko přímo od kravičky
Ilonáček
(upraveno)
8. 6. 2009, 10:32
@Bona1
děkuji