Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

RYCHLÉ LÍVANCE

0.0
RYCHLÉ LÍVANCE

Potřebné ingredience

3 žloutky,140ml mléka,hl.mouka-tolik,aby se vám udělalo krásné vláčné těstíčko na lívance + 1/2 kypř.prášku,špetka soli.


Na lívanečky:borůvky,ale ty být nemusí,šlehačka,granko...co má kdo rád.

Postup přípravy

vše smícháme,kromě bílků,které si ušleháme a přidáme opatrně nakonec a zamícháme.
Dáváme na rozpálenou pánev,já mám teflon,takže ani nemusím dávat olej a dělám rychlé malé lívanečky,lžící.Jde to rychle a na udělané lívanečky dávám šlehačku,můžete předtím potřít i marmeládou,nebo jen šlehačku a třeba granko,nebo si na ně dát borůvky.Je to fakt rychlovka a mňamozní!!!

tento recept jsem si zachytila ještě když běžela prima vařečka.))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marge 2. 8. 2009, 11:09
Suprové (jidlo) (jidlo) jen jsem ubrala kypřící prášek a dala navíc sníh ze třech bílků. těsto bylo jemné,dobře se to dělalo a lívanečky byly prostě úúúúžasnéééé (clamp) (clamp) (clamp) Moc díky za recept,dělala jsem je poprvé a moc se povedly!! (L) (L) (L) (L)
Pokorysek 24. 7. 2009, 19:31
Paní Zuzko, děkuji za úúúúžasnýý receptík. |:o) |:o) |:o) Lívanečky se rozplívají na jazyku. (Y) (Y) Jen jsem do nich přidala ještě 3 lžíce cukru a jelikož jsme čtyřčlenná rodina, tak vaše dávečka, byla tak pro manžela. (Y) (Y) (Y) Takže druhou dávku jsem dělala také ze 3 vajíček, jen jsem dala dvojité množství mléka, víc hladké mouky a stačilo to. :-) :-) Dííky Jana (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie