(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Kuřecí stehna zapečená pod žampionovou nádivkou
Potřebné ingredience
4 kuřecí stehna, sůl, pepř, koření na kuře, petrželka, máslo
Nádivka: 5-6 rohlíků, 3-4 vajíčka, žampiony, slanina, mletá paprika, sůl, pepř, mléko, petrželka, cibule, česnek
Postup přípravy
Tenhle recept jsem našla na slovenském MMB a musím se o něj podělit i tady.
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme,vložíme do zapékací mísy nebo pekáče. Posolím, opepřím, posypu kořením na kuře,na maso dám petržel /čerstvou nebo sušenou/ , pokladu pár plátky másla a dám pod alobalem zhruba na 45 minut zapéct.
Mezitím se připraví nádivka.
Rohlíky nakrájím na kostičky, provlhčím mlékem. K této hmotě přidávám žloutky - z bílků se ušlehá sníh, který se přidává až nakonec. Přihodím pokrájenou cibulku, utřený česnek, pokrájené žampiony a anglickou slaninu. Pro dietářky - slanina být nemusí - ovšem s ní nádivka získá jinou chuť a nádherně voní. Hmota se osolí, přidá se mletá červená paprika /sladká/, petržel, pepř a ušlehaný sníh.
Jak jsou stehna opečená, tak na ně rozetřu tuhle směs. Peču dalších zhruba 45 minut pod alobalem, pak odkryju, aby se udělala kůrka. Během pečení kápnu pár kapek vody, aby se udělala šťávička a maso se nepřipalovalo.
Jako příloha brambory, kaše, hranolky, štouchané brambory a nějaký salátek.
Je to dobrota - přeju dobrou chuť .
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme,vložíme do zapékací mísy nebo pekáče. Posolím, opepřím, posypu kořením na kuře,na maso dám petržel /čerstvou nebo sušenou/ , pokladu pár plátky másla a dám pod alobalem zhruba na 45 minut zapéct.
Mezitím se připraví nádivka.
Rohlíky nakrájím na kostičky, provlhčím mlékem. K této hmotě přidávám žloutky - z bílků se ušlehá sníh, který se přidává až nakonec. Přihodím pokrájenou cibulku, utřený česnek, pokrájené žampiony a anglickou slaninu. Pro dietářky - slanina být nemusí - ovšem s ní nádivka získá jinou chuť a nádherně voní. Hmota se osolí, přidá se mletá červená paprika /sladká/, petržel, pepř a ušlehaný sníh.
Jak jsou stehna opečená, tak na ně rozetřu tuhle směs. Peču dalších zhruba 45 minut pod alobalem, pak odkryju, aby se udělala kůrka. Během pečení kápnu pár kapek vody, aby se udělala šťávička a maso se nepřipalovalo.
Jako příloha brambory, kaše, hranolky, štouchané brambory a nějaký salátek.
Je to dobrota - přeju dobrou chuť .
další fotečka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
šárka.n
(upraveno)
8. 7. 2009, 9:23
Dnes bude k obědu už se těším.