(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Sójoňam!
Potřebné ingredience
Sojové kocky, nějaký koření, mouka,olej, horká voda, odvaha
Postup přípravy
Do misky nasypu kostky, přidám trochu nějakého slaného koření (třeba na ryby) a zaleju vařící vodou. Zakryju talířem a nechám být. Asi tak za 2 hodiny si vzpomenu že vařím. Kostky zcedím o pořádně vymačkám. Do vymačkaných kostek vmačkám koření (gril, čína, česnekový-gril atp..) a zasypu hladkou moukou kterou kostky také vsáknou. Přebytečnou mouku nějak odsypu, pokud jsem kopyto (ano, jsem) použiju cedník (třeba ten který je mokrý od předtím - ale usuším ho) Kostky by měly být na omak suché, nebo max takové těstíčkovatě.
Milé kostky vložíme na rozpálený olej a ze všech stran opékáme. Přendáme na taliřek a podáváme s křupavým rohlíčkem, salátem typu tzatziky a tatarkou.
Zní to možná divně, ale vegetarián vám bude vděčný...
fotku dodám:)
Milé kostky vložíme na rozpálený olej a ze všech stran opékáme. Přendáme na taliřek a podáváme s křupavým rohlíčkem, salátem typu tzatziky a tatarkou.
Zní to možná divně, ale vegetarián vám bude vděčný...
fotku dodám:)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pebble
(upraveno)
4. 6. 2009, 15:22
Jani to je zase něco Už jen co jsem četla přísady jsem věděla že mě tohle bude bavit číst až do konce Opět parádička
vlkajda
(upraveno)
4. 6. 2009, 14:17
Taky vás musím pochválit za super postupek. Určo vyzkouším.
mummin
(upraveno)
5. 6. 2009, 21:47
@vlkajda
určitě vyzkoušejte..ono totiž když se to sojovy maso rozvačí v majdě, už to není vono, tak to zhoubovatí. Já dřív jeste podidla vodou a udelala jako "čínu" nebo jak to mám popsat..ale toto je fakt lepčí
lenavackova
(upraveno)
3. 6. 2009, 22:04
Nejsem vegetarián,ale vděčná jsem,sójové maso máme rádi na různé způsoby a Váš postup mně hodně bavil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!