(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Jakékoli rizoto
Potřebné ingredience
slunečnicový olej, cibule, rýže, sůl, podravka, zelenina či maso dle chuti, sýr
Postup přípravy
V hrnci rozpálíme olej, zpěníme na něm cibulku pokrájenou na kostičky, přidáme zvolenou zeleninu (já nejčastěji používám hrášek a mrkev - nebo houby) a lehce osmažíme. Přidáme rýži - velkou hrst na osobu - a také osmažíme za stálého míchání cca 2 - 4 minuty. Zalijeme horkou vodou (vývar je lepší, ale ten nebývá k dispozici) aby byla rýže jen potopená, přisolíme a přidáme lžičku podravky (ne,pokud zalijeme vývarem). Za občasného míchání necháme vařit, až se voda vyvaří, přidáme další, dokud není rýže měkká a voda vyvařená. Je to fakt super - podle italů. Sypeme sýrem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jeny
(upraveno)
8. 8. 2007, 12:01
Výborná ňamka a za půl hodinky hotový oběd no prostě super U nás se po rizotu jen zaprášilo