(recept
si oblíbilo 60 návštěvníků)
Krtkův dort na plech
Potřebné ingredience
SUROVINY
Těsto: 320g hladké mouky, 180g cukru, 3 vejce, 3 polévkové lžíce kakaa, 200ml oleje, 200ml mléka, 1 prášek do pečiva
Stracciatelový krém: 250g tvarohu v kostce, 2 zakyslé smetany (celkem 400g), 250ml smetany ke šlehání, 100g čokolády na vaření, 1 vanilkový cukr + uvařený pudink + 4 banány
Pudink: 250ml mléka, 1 a půl balíčku vanilkového pudinku, dle chuti asi 4 polévkové lžíce cukru
Postup přípravy
"Krtkův dort na plechu" - buchta na neděli
POSTUP PŘÍPRAVY
Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu a necháme vychladnout.
Těsto:
Oddělíme si žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko. Potom si smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme sních z bílků. Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech (nejlépe buchťák s ušima) a dáme péct na 160°C asi na 30 minutek.
Stracciatelový krém:
V míse si ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakyslými smetanami. Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink (to aby nám krém držel) a najemno nastrouhanou čokoládu na vaření + vanilkový cukr. Nakonec si vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému. Pro nás byl krém sladký akorát, ale klidně dle chuti ještě můžete přisladit.
Když je těsto upečené a zchladlé, tak si navrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici. To aby se nám buchta dobře dlabala. Vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno!!! Vydlabané kousky schováme bokem do misky a jdeme si připravit stracciatelový krém. Když je krém hotový, tak si banány podélně rozkrojíme a naskládáme je na dno buchty. Na ně pak rozetřeme krém a navrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta . A je hotovo...už jen zbývá vydržet a nechat přes noc vychladnout.
POSTUP PŘÍPRAVY
Nejdříve si ze surovin uvaříme hustý pudink, klasicky dle návodu a necháme vychladnout.
Těsto:
Oddělíme si žloutky od bílků. Ze žloutků a cukru ručním šlehačem vyšleháme pěnu, do které pak po částech zašleháme olej a mléko. Potom si smícháme hladkou mouku s kakaem a práškem do pečiva a též zašleháme do těsta. Nakonec vařečkou vmícháme sních z bílků. Těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný vyšší plech (nejlépe buchťák s ušima) a dáme péct na 160°C asi na 30 minutek.
Stracciatelový krém:
V míse si ručním šlehačem vyšleháme tvaroh se zakyslými smetanami. Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink (to aby nám krém držel) a najemno nastrouhanou čokoládu na vaření + vanilkový cukr. Nakonec si vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému. Pro nás byl krém sladký akorát, ale klidně dle chuti ještě můžete přisladit.
Když je těsto upečené a zchladlé, tak si navrchu nožem naznačíme okraje a pak ještě jakoby šachovnici. To aby se nám buchta dobře dlabala. Vezmeme lžíci a střed buchty vydlabeme. Ale pozor, ne až na dno!!! Vydlabané kousky schováme bokem do misky a jdeme si připravit stracciatelový krém. Když je krém hotový, tak si banány podélně rozkrojíme a naskládáme je na dno buchty. Na ně pak rozetřeme krém a navrch krému rozdrobíme kousky vydlabaného těsta . A je hotovo...už jen zbývá vydržet a nechat přes noc vychladnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
8. 8. 2023, 14:40
Vypadámoc dobře,ještě jsem ho nezkoušela,ale chuť by byla
lm1982
(upraveno)
1. 8. 2014, 23:01
Holky, je skvělý! Všem vřele doporučuji,...u nás se po něm jen zaprášilo
pjetrunka
(upraveno)
10. 7. 2010, 21:00
Těsto mám už v troubě, zatím jde vše OK, těšíme se jak si zítra pochutnáme, děkujeme za inspiraci Petra
soumenkasi
(upraveno)
31. 5. 2009, 19:04
Holky pokud jste dělali někdy krtkův dort z prášku,tak je to dost podobné.pro mě tedy úplně jednoduché .Kdo nechce nemusí dělat,jen inspirace!
snecka
(upraveno)
31. 5. 2009, 21:03
@soumenkasi
ale proc kopírujete cizí recept i s fotkou?? pokud jste delala, tak dam alespont svoji domací vyrobu!!!!
soumenkasi
(upraveno)
1. 6. 2009, 19:55
@snecka
Milá paní,tento recept mi přišel mailem .Vadí tak moooc,že je vloženo vícekrát????Někomu asi ano
taba
(upraveno)
30. 8. 2010, 13:01
@soumenkasi
...to je sice možné, ale nikde tady nepíšete, že by to nebyl váš recept, že jste ho pouze okopírovala!!
Jitule64
(upraveno)
13. 6. 2009, 5:29
@soumenkasi
Šárko, jelikož jsem autorka receptu, tak mě to teda vadí, že recept někdo bez dovolení zkopíroval a rozeslal mejlem!!! Chápu, že to vás nezajímá, hlavně, že chutná, ale prosím dejte alespoň svoji fotku až ho příště budete dělat, text můžete ponechat. Tento recept jsem napsala a nafotila pro mé stránky s recepty http://bucifousek.webgarden.cz/ a fotku mám i podepsanou a recept, který mám na svých stránkách a vložila jsem ho i sem na MMB http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=42181#diskuse má i obrázkový postup!!!
soumenkasi
(upraveno)
13. 6. 2009, 17:30
@Jitule64
Ok,až ho zase udělám,fotnu a dám zde.Ale můžete být ráda,že se recept tak ujal a rozesílá se mailem.Mě přišel od kamarádky a ta nevím odkud ho má,asi tedy od vás.
Mandy1972
(upraveno)
31. 5. 2009, 18:18
To chce teda odvahu!
Ilonáček
(upraveno)
31. 5. 2009, 15:29
zuzcaa
(upraveno)
31. 5. 2009, 12:02
snecka
(upraveno)
30. 5. 2009, 20:05
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=42181 trochu blbe ne??