(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Karamelové řezy po kterých se zapráší :)
Potřebné ingredience
Těsto: 100 g krystalového cukru, 100 ml vody, 70 g moučkového cukru, 3 vejce, 200 g polohrubé mouky, 0,5 prášku do pečiva
Krém: 50 g polohrubé mouky, 20 g škrobu nebo 1/2 pudinkového prášku, cukr dle chuti, 400 ml mléka, 50 - 100 g hrubě sekaných ořechů (mandlí, lískáčů...)
Poleva: 100 g čokolády (já jsem použila hořkou s malinami a mandlemi Lindt), 60 ml šlehačky
Další: marmeláda na potření plátu, rum (šťáva), 1 Be be sušenky
Postup přípravy
Těsto:
Krystalový cukr rozehřát na karamel,zalít teplou vodou a rozvařit.
Žloutky s moučkovým cukrem šleháme do pěny a přiléváme vlažný karamel.Vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec přidáme tuhý sníh z bílků.
Těsto nalijeme na plechy a pečeme cca 12min při 200°C.
Krém:
Z mléka, mouky a škrobu uvaříme kaši a necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem, do máslové hmoty zašleháme kaši a nakonec zamícháme ořechy.
Plát překrojíme na půl. Potřeme marmeládou, naneseme polovinu krému a přiklopíme druhou půlkou plátu. Tu opět potřeme marmeládou a naneseme zbytek krému. Krém poklademe Be be sušenkami namočenými v rumu nebo šťávě. (já namáčela v marmeládě naředěné rumem). Be be sušenky potřeme polevou.
Polevu připravíme následovně: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a vmícháme do ní šlehačku. Vymícháme na hladkou hmotu. Poleva se při krájení neláme, jako když se přidává 100%tuk.
Krystalový cukr rozehřát na karamel,zalít teplou vodou a rozvařit.
Žloutky s moučkovým cukrem šleháme do pěny a přiléváme vlažný karamel.Vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec přidáme tuhý sníh z bílků.
Těsto nalijeme na plechy a pečeme cca 12min při 200°C.
Krém:
Z mléka, mouky a škrobu uvaříme kaši a necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem, do máslové hmoty zašleháme kaši a nakonec zamícháme ořechy.
Plát překrojíme na půl. Potřeme marmeládou, naneseme polovinu krému a přiklopíme druhou půlkou plátu. Tu opět potřeme marmeládou a naneseme zbytek krému. Krém poklademe Be be sušenkami namočenými v rumu nebo šťávě. (já namáčela v marmeládě naředěné rumem). Be be sušenky potřeme polevou.
Polevu připravíme následovně: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a vmícháme do ní šlehačku. Vymícháme na hladkou hmotu. Poleva se při krájení neláme, jako když se přidává 100%tuk.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
fiffina
(upraveno)
16. 6. 2009, 18:38
dobrý večer mirko chci dělat vaše karamelové řezy a chci se zeptat nesrazi se mi to když tam do těch žloutků budu ten karamel lit? a má se dávat po kapkách nebo kolik tam toho nalévat děkuji marta
Mirka82
(upraveno)
12. 7. 2009, 21:56
@fiffina
Karamel se musí nechat vychladnout, ne úplně, ale aby byl takový vlažný, žloutky se mi nesrazily. Ať Vám chutná
Ilonáček
(upraveno)
30. 5. 2009, 16:22
lenavackova
(upraveno)
30. 5. 2009, 10:51
Moc prosím o fotečku........
Mirka82
(upraveno)
19. 3. 2015, 17:59
@lenavackova
Fotečka bohužel není, nestačila jsem vyfotit, bylo hned snědeno Vyfotím příště