(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Výborné houskové knedlíky z domácí pekárny
Potřebné ingredience
Ingredience: 500 g hrubé mouky, 1 lžička sušeného droždí, 1 vejce, 300 ml vlažného mléka, 1 lžička soli, 2 starší housky
Postup přípravy
Do pekárny vyklepneme vejce, přidáme vlažné mléko a mouku smíchanou se solí a droždím.
Zapneme program na přípravu těsta. U mojí domácí pekárny zn. DOMO BIELMEIER B 3650 zapínám program č. 13 Těsto 1:25.....
Housky nakrájíme na kostičky a těsně před koncem hnětení přidáme k těstu (nebo dodatečně zapracujeme do těsta ručně na vále).
Po skončení programu těsto vyjmeme z pekárny, na pomoučněném vále vytvoříme knedlíky, které vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 20 minut.
Zapneme program na přípravu těsta. U mojí domácí pekárny zn. DOMO BIELMEIER B 3650 zapínám program č. 13 Těsto 1:25.....
Housky nakrájíme na kostičky a těsně před koncem hnětení přidáme k těstu (nebo dodatečně zapracujeme do těsta ručně na vále).
Po skončení programu těsto vyjmeme z pekárny, na pomoučněném vále vytvoříme knedlíky, které vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 20 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
martinecek
(upraveno)
9. 2. 2010, 23:25
Nikdy jsem doma kynutý knedlík nedělala, ale tenhle jsem vyzkoušela a je úžasný! Vždycky se povede a je výborný! Mohu ho určitě doporučit!
karolína
(upraveno)
15. 2. 2010, 11:35
@martinecek
Tak to mám moc velkou radost Jsem ráda, že se Vám knedlík daří