(recept
si oblíbilo 53 návštěvníků)
CIZRNA
Potřebné ingredience
1/2 balíčku cizrny,asi 150 g libové anglické slaniny na plátky,sůl,pepř,cibule,zelené bylinky
Postup přípravy
Cizrna je druh luštěniny,která má jemnou oříškovou příchut,i tvar má vlastně jako lískové oříšky a je moc dobrá.Vyzkoušejte tento recept:
Cizrnu přes noc namočíme,následující den uvaříme doměkka /trvá asi 2 hodiny-můžete si to zkrátit vařením v papináku,ale pokud neodhadnete dobu vaření,můžete ji také rozvařit,a to už není ono/.Vedle na pánvi na trošce oleje osmahnu cibuli nadrobno,přidám angl.slaninu na kostičky a pěkně osmažím.Pak ještě horké smíchám s uvařenou cizrnou,dosolím,přidám spoustu zelených bylinek,třeba pažitku,petrželku,dle chuti.Můžete podávat s volským okem a chlebem,já jím ráda i samotné.Tento týden ji budu dělat,takže foto dovložím:-)
Cizrnu přes noc namočíme,následující den uvaříme doměkka /trvá asi 2 hodiny-můžete si to zkrátit vařením v papináku,ale pokud neodhadnete dobu vaření,můžete ji také rozvařit,a to už není ono/.Vedle na pánvi na trošce oleje osmahnu cibuli nadrobno,přidám angl.slaninu na kostičky a pěkně osmažím.Pak ještě horké smíchám s uvařenou cizrnou,dosolím,přidám spoustu zelených bylinek,třeba pažitku,petrželku,dle chuti.Můžete podávat s volským okem a chlebem,já jím ráda i samotné.Tento týden ji budu dělat,takže foto dovložím:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gabb
(upraveno)
1. 7. 2013, 16:42
To vypadá dobře
cozumel
(upraveno)
3. 5. 2011, 11:42
Je dobrá i uvařená a pak dát do hrnce cibuli, zpěnit, přidat nakrájený pórek, zaprášit paprikou, přidat uvařenou cizrnu a zalít smetanou a nechat zhoustnout, popř. zahustit jíškou. Je to cizrnový guláš z Biokuchařky Hanky Zemanové a je moc dobrá
cozumel
(upraveno)
1. 7. 2013, 19:54
@cozumel
Jo, ten guláš nemá chybu. Dělám často
Veverucha
(upraveno)
28. 5. 2009, 20:51
Věrko, výtečný recept Děkujeme VE. a spol.
kosina
(upraveno)
29. 5. 2009, 18:07
@Veverucha
Veroniko,jsem ráda,že chutnalo
ceetyy
(upraveno)
6. 2. 2008, 21:16
výborný, rychlý a jenoduchý zítra dělám znovu
Kacur
(upraveno)
7. 1. 2008, 18:56
Věrko, musím jenom a jenom chválit Prostě úúúžasné a hlavně zdravé jídlo. Sušený hrách skutečně doma moc nemusíme, ale tohle je fakt paráda. Budu vařit rozhodně častěji! A taky tu cizrnovou polévku. Díky moc za supr receptík!!!!!
zuz@
(upraveno)
4. 1. 2008, 18:50
moc dobrý recept, já použila cizrnu v konzervě, na máčení a vaření nebyl čas a bylo to výborné, příště ještě zkusím tu mrkev do toho , děkuji za recept
Zrušený účet
(upraveno)
18. 3. 2008, 10:25
@zuz@
Jé to jsem ráda,že máte vyzkoušenou i cizrnu v plechovce taky ji mám v ledničce a nevěděla jsem co s ní takže díky za tip
falmarka
(upraveno)
6. 10. 2007, 22:20
Věrko, super jednoduchý základní recept. Dneska jsme si pošmákli, přidala jsem do toho mrkev a místo anglické uzené. Všichni mlaskali a měli boule za ušima. Markéta
Kabu
(upraveno)
3. 7. 2007, 14:42
Dobrý den, podle tohoto vašeho receptu jsme měli dnes obídek, moc jsme si pochutnali, určitě budu dělat častěji. Měla jsem cizrnu koupenou delší dobu, stále jsem nevěděla, jakým způsobem ji připravit, a váš způsob je opravdu mňamka. Takže mockrát děkuji za prima tip Gábina
kosina
(upraveno)
3. 7. 2007, 14:50
@Kabu
Dobrý den,tak to jsem moc ráda,že Vám chutnalo