Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

Piškoťák - skvělý moučník !!!

0.0
Piškoťák - skvělý moučník !!!

Potřebné ingredience

1 balení piškotového těsta( je to rychlejší než se dělat s klasickým piškotovým těstem)Krém vanilkový: 1 balíček vanilkového prášku, 250 ml mléka, 200g změklého másla nebo Stely, 150g moučkového cukru, 2 žloutky, 1 vanilkový cukrNa potírání: nejlépe meruňkový džem, trochu likéru nebo rumu. 6 banánů, čokoládová poleva

Postup přípravy

Těsto připravíme podle návodu na krabici. Pečeme ho zprudka asi na 210°C, tak 15 min.
Na krém si uvaříme puding z 1 balíčku pudingového prášku a mléka, necháme ho VYCHLADNOUT. Mezi tím si umícháme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky do hladka a poté to postupně přidáváme do vychladnutého pudingu.
Upečený piškot lehce pokapeme likérem nebo rumem, potřeme meruňkovým džemem a poklademe nakrájenými banány na kolečka. Dáváme je těsně vedle sebe, abychom neměli velké mezery mezi banány. Na banány opatrně navrstvíme připravený krém a vrch moučníku polijeme čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout v ledničce a krájíme na řezy.
Doporučuji si lehce nožem naznačit řezy v čokoládové polevě než vám úplně ztuhne, protože pak při krájení se vám láme, jak se jí zachce nebo samozřejmě můžete krájet nožem namočeným v horké vodě ( doplnění na základě komentářů). Velice dobrá je hotová čokoláda, kterou si ohřejete ve vodní lázni, doporučuji dát 2 mléčné. Koláč nechat chladit v lednici. Tento moučník u nás bezkonkurenčně vede!!!!

klidně můžete použít sypkou směs na těsto

Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech

Upečený korpus pokapeme rumem a potřeme zavařeninou

připravený krém

na zavařeninu poklademe nakrájené banány

na banány dáme krém

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

raduza1 20. 6. 2008, 14:59
Jé ten koláček vypadá krásně,asi ho tedy v neděli vyzkouším, jen když vidím u vás tu čokoládu, tak to je bomba JÁ CHCI TAKY NĚKDY UDĚLAT KOLÁČ S TAKOVOU KRÁSNĚ HLADKOU ČOKOLÁDKOU!!!. Já jí nikdy takovou nemám, takhle hlaďoučkou, vždycky když jí krájím, tak se mi zlomí a já nevím co ještě. Píšete že normálně ve vodní lázni rozpustíte dvě obyčejné mléčné čokolády?? To je super, tak to zkusím. Takže žádná čokoláda na vaření. TAk díky za tip a napíšu, jak to dopadlo (F) (F) (F) (F)
Karelia 21. 6. 2008, 13:49
@raduza1 Dejte určitě vědět. S tou čokoládou si nelamte hlavu. Hladké docílíte tím, že rozpustíte čokoládu třeba na vaření s 1 cm tuku Omega a chviličku jí necháte ztuhnout, ale né úplně, a pak namočeným nožem nařežete kostky. Já je jen naznačím v té čokoládě. Jakmile ale úplně ztuhne, už to není ono.
raduza1 21. 6. 2008, 16:00
@Karelia Já nemůžu sehnat piškotové těsto (child12) (child12) (child12) (child12)
Karelia 21. 6. 2008, 16:25
@raduza1 Tak ho udělejte, to není těžké. Já ho kupuji v Bille. Jestli chcete recept na těsto, napíšu Vám ho. :-) :-) :-)Můžete dokonce si vybrat, buď jemné piškotové nebo to lacinější nastavované vodou.
raduza1 21. 6. 2008, 18:58
@Karelia Ach jo, já nejsem žádná moc pekařka, myslela jsem, že tím kupovaným si usnadním práci. No nic, u nás Billu nemáme,ale pojedeme někde kolem, tak si koupím asi 2,3 do zásoby. Tak můžu poprosit o ten recept na těsto???? Diky moc Radka
Karelia 21. 6. 2008, 19:07
@raduza1 Taky ho mám vždy v zásobě, koukám po něm všude a jakmile ho mají, koupím si ho. Piškot nastavovaný vodou 4 vejce, 200 g cukru, 200 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 4 lžíce horké vody do žloutků Žloutky šleháme s horkou vodou do pěny, přidáme polovinu cukru a ještě šleháme. Z bílků si ušleháme tuhý sníh, zašleháme druhou polovinu cukru a přimícháváme ke žloutkům střídavě s moukou, do které jsme přidali kypřící prášek. Piškot třený 4 vejce, 140 g cukru, 140g polohrobé mouky, citrónová kůra Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme citrónovou kůru. Pak lehce zamícháme tuhý sníh z bílků. Naposledy s lehkým obracením přidáme mouku.
raduza1 21. 6. 2008, 20:23
@Karelia Tak já jdu na to, ať se mi hezky do rána uleží a ke snídani si dáme (zajic) (zajic) (zajic)
Karelia 21. 6. 2008, 20:38
@raduza1 Tak držím palečky, a doufám, že vydržíte nenakrojit, u nás se to zatím nikdy nepodařilo. :-D Oba čekají jak supi a číhají u lednice. ;-) ;-) ;-)
raduza1 22. 6. 2008, 10:17
@Karelia TAk je hotový, je to MŇAMKA (Y) udělala jsem ho večer a dnes ráno jsme si dali ke snídani. Ještě jsem do toho piškotu přidala do části kakao, aby byl dvojbarevný nafotila jsem můj výtvor: NONENÍ TO TAK HEZKÝ JAKO VAŠE ALE JE TO VÝÝÝÝBORNÝ http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=20763&user=21670 TAK DĚKUJU ZA RADY A OCHOTU A ZA VYNIKAJÍCÍ RECEPT NA ?? JÁ TOMU BUDU ŘÍKAT BANÁNOVÁ BUCHTIČKA. Ty banány se mi na té buchtičce zdají dominantní!!! (clamp) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic) (zajic)
Karelia 22. 6. 2008, 11:26
@raduza1 No teda ty jsou naprosto ÚŽASNÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp). Nechápu, jak můžete o sobě tvrdit, že nejste žádná kuchařinka!!!!!!! Skromnost stranou, jsou perfektní!!!!!!!! (L) |:o) |:o) |:o)
raduza1 22. 6. 2008, 21:37
@Karelia Děkuji zítra vezmu ochutnat do práce, určitě bude chutnat, je opravdu výborný, jen se mi opět moc nepovedla čokoláda, je tak hodně tvrdá, že když kousneme do zákusku, tak máme co dělat, aby se ta čokoláda vůbec rozlomila.
Karelia 22. 6. 2008, 22:52
@raduza1 Víte co dělám já? Rozpustím čokoládu v tom sáčku co se dává ohřívat do vody a pomažu tu buchtu tak, že jí vlastně smíchám s krémem, A tak se vlastně krájí naprosto špičkově. Zkusím najít fotku a pošlu Vám jí na mail. (L)
Karelia 26. 11. 2007, 20:31
Tak jsem konečně přidala obrázkový postup (Y). Zkuste, je skutečně výtečný, já ho udělala v neděli večer a dnes už není ;-), chudák, ani nestačil se v lednici trochu uležet.
Mourinka 26. 4. 2007, 9:07
Tuhou čokoládovou polevu je také skvělé krájet nahřátým nožem, který se na každý řez namočí do horké vody. (child1)
Karelia 26. 4. 2007, 9:49
@Mourinka To je naprostá pravda, ale to byste nesměly mít doma dva chlapy, kteří si to neumějí ukrojit :-D
usmev 26. 4. 2007, 9:05
to může být dobrůtka , určitě vyzkouším , a když se nůž dá do horké vody , tak se ta čokoláda , ani nepoláme (L)
Karelia 26. 4. 2007, 11:24
@usmev Dobrůtka to teda fakt je :-$ a nááááramná! Zkuste a uvidíte (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie