(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
pomerančový džem
Potřebné ingredience
750 g pomerančů bez slupky+ 1 bio pomeranč se slupkou navíc, 250 g želírovacího cukru (Labeta 4+1), šťáva z 1 citronu, rum na vypláchnutí sklenic
Postup přípravy
oloupané pomeranče rozkrájet na malé kousky a vložit do nádoby pekárny. Z biopomeranče nastrouhat kůru, jen oranžovou část a dát do pečicí nádoby. Bílou slupku oloupat, vyhodit a očištěný biopomeranč nakrájet a přidat k ostatním. zasypat želírovacím cukrem a spustit program marmeláda. do hotového džemu vmíchat citronovou štávu. Sklenice umýt v myčce či vypláchnout vroucí vodou a vypláchnout alkoholem. Džem nalít do sklenic, zavíčkovat a obrátit dnem vzhůru. necháme vychladnout. Je to na 0,5 l džemu, já z toho měla tři menší sklenice.
a je to hotovo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Eillee
(upraveno)
12. 2. 2010, 12:03
Petruš, nevíte jak dlouho džem vydrží? Nikdy jsem nic takového nedělala, ale potřebuji sdělat pomeranče a dobrý džem se hodí.
Carcooolka
(upraveno)
18. 10. 2010, 21:18
@Eillee
Omlouvám se, až teď jsem si všimla příspěvku. Vydrží minimálně rok, teda když se udělá správně a džem při otvírání cvakne, tak i pár let.
buši
(upraveno)
19. 10. 2010, 13:35
@Carcooolka
tak to nesouhlasím, u nás nikdy moc dlouho nevydržel , ale jestli to nebylo tím, že jsme ho hned sež...
Ledura
(upraveno)
12. 8. 2009, 22:13