Houbová omáčka ze zámoří
Potřebné ingredience
Suroviny:
2 lžíce másla, 1 jemně nakrájená šalitka, 1/2 kg nakrájených hub, 2 lžíce másla, 2 lžíce mouky, 1/2 šálku vody, 2 kostky zeleninového vývaru, 2 lžíce smetany, kousek utřeného česneku, sůl
Postup přípravy
Pracovní postup:
Ma másle podusíme houby a šalotku do měkka, aby se vytvořila hnědá omáčka. Houby vyndáme a omáčku slijeme a na chvíli odstavíme. Na stejné pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme mouku a rozmícháme. Přidáme omáčku a mícháme do zhoustnutí. Pomalu přilíváme vodu a nakonec přidáme bujón, smetanu, sůl, česnek a houby.
Ma másle podusíme houby a šalotku do měkka, aby se vytvořila hnědá omáčka. Houby vyndáme a omáčku slijeme a na chvíli odstavíme. Na stejné pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme mouku a rozmícháme. Přidáme omáčku a mícháme do zhoustnutí. Pomalu přilíváme vodu a nakonec přidáme bujón, smetanu, sůl, česnek a houby.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé