(recept
si oblíbilo 130 návštěvníků)
PUNČOVÝ
Potřebné ingredience
2Korpusy : Na jeden 6 vajec,20 dkg cukr,20dkg polohr mouka.Cukrový rozvar: svařit 1/2 l vody,30 dkg cukr krupice. Rum,punčové aroma,marmeláda,potr barvy.Poleva,čokoláda.Ráfek na dort o průměru cca 22cm.
Postup přípravy
Korpus :Bílky vyšleháme do tuha ,zašleháme žloutky,cukr krupici nakonec polohr.mouku.Upečeme.
Jeden korus nakrájíme na pruhy.Druhý korpus podélně prokrojíme obě půlky pomažeme marmeládou.Jednu 1/2 vrátíme do ráfku.Do vychladlého rozvaru přidáme rum a punč.aroma.Rozdělíme na 1/2. jednu obarvíme na červeno druhou na žluto.Máčíme nakrájené pruhy a lehce ždímáme. skládáme po obvodu ráfku.Přiklopíme,pocákáme rumem,zatížíme a necháme přes noc.Vyndáme z ráfku a pomažeme marmeládou.Polejeme polevou( tentokrát kupovaná citronová) Přestříkáme čokoládou.
Jeden korus nakrájíme na pruhy.Druhý korpus podélně prokrojíme obě půlky pomažeme marmeládou.Jednu 1/2 vrátíme do ráfku.Do vychladlého rozvaru přidáme rum a punč.aroma.Rozdělíme na 1/2. jednu obarvíme na červeno druhou na žluto.Máčíme nakrájené pruhy a lehce ždímáme. skládáme po obvodu ráfku.Přiklopíme,pocákáme rumem,zatížíme a necháme přes noc.Vyndáme z ráfku a pomažeme marmeládou.Polejeme polevou( tentokrát kupovaná citronová) Přestříkáme čokoládou.
Korpusy
Skládání namočených pruhů
Skládaní namočených pruhů
Přiklopeno pocákáno rumem-nešetříme
Zatíženo
Omazáno marmeládou
Polito polevou a přestříkáno čokoládou.
Mám v receptech i punčák politý čokoládovou polevou.
punčák od Jany A (Jana7484) moc se povedl
Jani díky
tento je politý čokoládou
...a tady i hranatý
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
VikySch
(upraveno)
5. 9. 2013, 18:30
TAk jsem včera udělala dortík podle Vás a můžu říct, že je opravdu luxusní!!!!!!!!!!!Máte úžasně popsaný postup i fotodokumentaci!!!!!!!Jedině chvála chvála chvála )) děkuju moc!
laskonka333
(upraveno)
4. 2. 2013, 14:52
RuzaJ
(upraveno)
25. 2. 2012, 20:04
moc děkuji za receptík
ianina
(upraveno)
15. 8. 2011, 13:08
Alla
(upraveno)
26. 12. 2010, 19:19
Já to peču stejně,jen ten druhý korpus peču napůl červený a napůl světlý a namočené pruhy skládám nastřídačku vedle sebe od prostředka
ssonda
(upraveno)
28. 12. 2010, 19:05
@Alla
dobrý nápad,taky občas peču už obarvené těsto a pak máčím jen v rozvaru s aroma.
Jana7484
(upraveno)
2. 11. 2010, 13:50
MOc a MOC dekuji za tento recept, uz dlooooouho shanim a az ted jsem mela stesti. Jdu ho zkouset, jen bych se chtela zeptat, jak dlouho mam nechat pruhy macet? jak poznam, ze uz se to poooradne namocilo a nacuclo i dovnitr? dekuji za odpoved i za mnozstvi SUPER receptu. Urcite se k vam jeste pro inspiraci vratim.
ssonda
(upraveno)
2. 11. 2010, 18:58
@Jana7484
Jani máčet jenom chvilinku,aby se nerozmočil,pořád ho držet v ruce a ponořit pak vytáhnout a vzždímat
smiisek
(upraveno)
16. 6. 2010, 9:03
Dobrý den Soni, SOS!!! Mám v plánu dnes péct punčák (už se na to chystám tedy pomalu rok ), našla jsem Váš recept, který mě zaujal a přesvědčil, že to zvládnu Prosím, mám asi hloupý dotaz, ale do tohoto těsta se nedává žádný tuk - Hera?? Děkuju za odpověď . Zdéňa Ps: Jinak smekám před Vašimi dalšími výtvory Uložila jsem si Vás do oblíbených a budu se inspirovat
ssonda
(upraveno)
16. 6. 2010, 15:01
@smiisek
Dobrý den Zdeni. Ne, do korpusu žádný tuk nepatří.Je to klasický piškot používám na všechno-i na rolády.I tmavou variantu (s kakaem,ale tam přidávám prášek do peč.) Jinak děkuji za chválu,zas tak šikovná nejsem
bimonka
(upraveno)
3. 6. 2010, 15:20
Ahoj. Chci se zeptat ,nechybí Vám v receptu na korpus prášek do pečiva?Díky Lenka
ssonda
(upraveno)
3. 6. 2010, 15:31
@bimonka
Ne,nechybí.
Jezynka
(upraveno)
21. 11. 2009, 18:24
Ahoj Soni, dneska jsme včera udělaný punčový řez,podle vašeho receptu. Moc vám děkuji za super recept i se skvělým postupem. Všem moc chutnalo. Určitě zařadím do svých velmi oblíbených receptů. Martina.
ssonda
(upraveno)
21. 11. 2009, 19:57
@Jezynka
Marti,to je dobře že Vám chutnal.Jsem moc ráda že moje recepty jsou někomu k inspiraci.
Rozinka023
(upraveno)
10. 11. 2009, 13:08
Dobrý den, mám v plánu udělat tento dortík,jen prostě není tady k sehnání to punčové aroma. Jde to i bez něj?nebo něčím nahradit, potřebuji už zítra upéct
ssonda
(upraveno)
10. 11. 2009, 14:55
@Rozinka023
Péťo,nahraďte rumem.Dejte do rozvaru tak 1/2 hrnku rumu.
Rozinka023
(upraveno)
11. 11. 2009, 13:42
@ssonda
Díky za odpověď, ještě se zeptám jako trdlo, do celého rozvaru dám teda půl hrnku rumu a to pak rozdělím na ty dvě části, nebude to moc rumové?
ssonda
(upraveno)
11. 11. 2009, 14:23
@Rozinka023
Já myslím že ne.Nebo zkuste dát míň a ten rozvar ochutnat. Půl hrnku -ale takový normální hrnek -aby to nebyl litrák. asi tak 100-150 ml rumu
DagmarPol
(upraveno)
19. 4. 2010, 13:22
Výborný , byl to můj první pokus, dle vašeho návodu vše dopadlo na jedničku. . http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2832569
ssonda
(upraveno)
30. 9. 2009, 20:06
@DagmarPol
Paráda
krišon
(upraveno)
15. 7. 2009, 14:09
Vynikající recept, měla jsem s nín veliký úspěch. V loni jsem punčový dort objednala v cukrárně, byl suchý, poleva vysoká jeden centimetr a chutnala jako kostkový cukr politý vodou. Jsem ekonom, takže jsem si i spočítala, že jsem navíc ušetřila na lahvinku sektu. Zkusím i Vaše další receptíky.
ssonda
(upraveno)
15. 7. 2009, 18:22
@krišon
Děkuji,máte pravdu to co dnes prodávají pod názvem punčový dort nebo řez nemá s punčem nic společného
ita2
(upraveno)
7. 7. 2009, 14:23
už jsem si koupila punčové aroma, punčové řezy miluju , díky za recept
ssonda
(upraveno)
7. 7. 2009, 19:13
@ita2
Tak to je super
cherrycake
(upraveno)
11. 6. 2009, 11:26
nádhera
ssonda
(upraveno)
28. 5. 2009, 19:30
díkyyy
Grena 73
(upraveno)
28. 5. 2009, 11:25
já chci taky
Ilonáček
(upraveno)
28. 5. 2009, 11:16
gonzar
(upraveno)
28. 5. 2009, 10:19
Vypadá moc hezky, bezva postup, snad ho někdy udělám.
Zrušený účet
(upraveno)
28. 5. 2009, 7:54
Soni, to je geniálníííííííí
žabada
(upraveno)
28. 5. 2009, 7:20
Vypadá jak koupený jste šikovnááá