(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
SIRUP Z KVĚTŮ ČERNÉHO BEZU
Potřebné ingredience
30 květů černého bezu,
2 litry převařené studené vody,
2 kg cukru krupice,
70 g kyseliny citronové
Postup přípravy
Květy 24 hodin nechám luhovat v převařené vychladnuté vodě. Druhý den sliji přes cedník, přidám 2 kila cukru a 70 gramů kyseliny citronové. Míchám, dokud se cukr a kyselina celá rozpustí.
Potom slívám do PET lahví. Skladuji v temné místnosti (spíž, sklep). Vydrží bez problémů do zimního období.
Sirup je výborný do čaje, ale také jako klasická "voda se šťávou".
Dočetla jsme se, že černý bez je lékem na nemoci z nachlazení, květ černého bezu působí močopudně a čistí tělo od usazenin a toxinů, také zlepšuje pružnost cévních stěn a lehce snižuje krevní tlak.
Květy také suším. Ty se nejlépe skladují v uzavřené dóze. Chladný neslazený čaj je výborným lékem při zažívacích potížích a také výborně chutná a voní.
Potom slívám do PET lahví. Skladuji v temné místnosti (spíž, sklep). Vydrží bez problémů do zimního období.
Sirup je výborný do čaje, ale také jako klasická "voda se šťávou".
Dočetla jsme se, že černý bez je lékem na nemoci z nachlazení, květ černého bezu působí močopudně a čistí tělo od usazenin a toxinů, také zlepšuje pružnost cévních stěn a lehce snižuje krevní tlak.
Květy také suším. Ty se nejlépe skladují v uzavřené dóze. Chladný neslazený čaj je výborným lékem při zažívacích potížích a také výborně chutná a voní.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ZuzaM
(upraveno)
12. 6. 2009, 22:59
Ahoj, tento recept také dělám, ale na litr vody přidám navíc šťávu ze 3 citrónů. Sirup má pak lepší chuť.
nahlásit