(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Pusinky s krémem
Potřebné ingredience
na pusinky: 1.30 kg krupic.cukru, 0,58 kg moučk.cukru, 0,35 kg bílků, asi 3 deci vody, 2 - 3 vanilk.cukry
krém: máslový krém vyšleháme dle chuti s rybízovou nebo malinovou nebo jahodovou marmeládou
Postup přípravy
2 třetiny krupic.cukru zalijeme vodou a sváříme do husta aspoň 20 - 25 min,za neustálého míchání.Bílky vyšleháme do husta se zbylou třetinou kr.cukru a za neustálého šlehání pomalu přiléváme svařený hustý cukrový sirup,zas vyšleháme do husta,pak zašleháme moučkový cukr s vanilkovým až se tvoří špičky,pak nastříkáme pusinky na plech vyložený peč.papírem a sušíme asi při 100 - 120 st. v troubě.
Vychladlé pusinky vždy dvě spojíme máslovým krémem vyšlehaným s marmeládou,přestříkáme čokol.polevou a vkládáme do papír.košíčků.
Z této dávky dělám asi 200 ks pusinek na spojování,pak asi 100 ks věnečků a 100 ks pusinek s mandlí nebo vlaš.ořechem,tyto dva další recepty také vložím.
Vychladlé pusinky vždy dvě spojíme máslovým krémem vyšlehaným s marmeládou,přestříkáme čokol.polevou a vkládáme do papír.košíčků.
Z této dávky dělám asi 200 ks pusinek na spojování,pak asi 100 ks věnečků a 100 ks pusinek s mandlí nebo vlaš.ořechem,tyto dva další recepty také vložím.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lucychamova
(upraveno)
11. 12. 2009, 14:50
Zdravím Vás Maruško, a zároveň prosím o radu,právě kutím Vaše pusinky...jsem zoufalá,nechce to houstnout,dělala jsem přesně podle receptu,ale pořád řídká hmota...co s tím?Dá se to zachránit...mám obrovké množství bíle hmoty,a nevím jak dál...snad mi dokážete poradit.Mooooc děkuji Lucka
Ilonáček
(upraveno)
26. 5. 2009, 14:56